Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español

  • Περι καναρινοκουλτούρας

Η λέξη καναρινοκουλτούρα είναι σχετικά καινούρια στην Ελληνική εκτροφική πραγματικότητα. Φυσικά υπάρχουν και εκτροφείς οι οποίοι την γνωρίζουν και την διαμορφώνουν κιόλας απλά σε επίπεδο χώρας μάλλον είμαστε πίσω.

Πρόκειται για μια έννοια η οποία περικλείει ή θα πρέπει να περικλείει την αγάπη του ανθρώπου για τα καναρίνια, για την εκτροφή τους και την όλη διατήρησή τους ή και διαχείρισή τους σε όλα τα επίπεδα.

Στην Ευρώπη και το εξωτερικό η καναρινοκουλτούρα ως έννοια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των συλλόγων, των εκτροφέων και των φίλων των καναρινιών και φυσικά διαμορφώνεται από τους ανθρώπους πάντα και την κουλτούρα του κάθε λαού.
Καναρινοκουλτούρα σημαίνει:
·         Αγαπώ και σέβομαι τα καναρίνια και ποτέ δεν τα υποβάλω σε συνθήκες και διαδικασίες που είναι έξω από τη φύση τους
·         Φροντίζω πάντα την καλή υγεία και παρέχω ό,τι το καλύτερο για την διαβίωσή των καναρινιών μου.
·         Βοηθάω νέους εκτροφείς και φίλους των καναρινιών σε ό,τι έχουν ανάγκη γύρω από την εκτροφή, τη διαχείρηση, τους διαγωνισμούς-εκθέσεις κλπ.
·         Σέβομαι τους άλλους εκτροφείς, προάγω την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι στους διαγωνισμούς και τις εκθέσεις και προσπαθώ να εξαλείψω κάθε ιδιοτέλεια γύρω από το χόμπι.
·         Γίνομαι ο ίδιος με τις πράξεις μου πρεσβευτής της καναρινοκουλτούρας και συμβάλω έμπρακτα στην διάδοσή της.