Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado EspañolΗ Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο –Ε.Λ.Ι.Τ., μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (Π.Ο.Ο.), είναι ένας νέος σύλλογος που ασχολείται με την καναρινοκουλτούρα και συγκεκριμένα με την ισπανική φυλή καναρινιών φωνής Τιμπράδο - Timbrado Español.


Όλα ξεκίνησαν ένα Κυριακάτικο πρωινό στο κέντρο της Αθήνας τον Ιούνιο του 2012. Μια μικρή παρέα φίλων λοιπόν οι οποίοι γνωρίστηκαν μέσα από ένα φόρουμ και έχοντας κοινό πάθος για τα καναρίνια Timbrado Español βρέθηκαν να συζητήσουν σε ένα καφέ, να γνωριστούν από κοντά, μιας και το διαδίκτυο μας έχει λίγο αποξενώσει, και να ανταλλάξουν απόψεις.

Ο καιρός πέρασε αλλά η μαγιά αυτής της παρέας ήρθε να δέσει ανθρώπους με φιλίες και σχέσεις γερές. Οι συναντήσεις επαναλαμβάνονταν συχνά πυκνά και σε σπίτια των μελών της παρέας. Άκουγαν τα Timbrados ο ένας του άλλου και προσπαθούσαν ο ένας να βοηθήσει τον άλλο έμπρακτα και έξω από κάθε ¨συναλλαγή¨ και χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς.


Το επόμενο βήμα ήταν ένα ταξίδι στη Μαδρίτη, στη ¨φωλιά¨ του ισπανού τενόρου με σκοπό να γίνουν γνωριμίες με κορυφαίους εκτροφείς της ράτσας, να δημιουργηθούν δεσμοί με κριτές καναρινιών Timbrado και με άλλους συλλόγους και να αποκτηθεί εμπειρία για τους διαγωνισμούς. Φυσικά βασικός στόχος ήταν να αποκτηθούν άριστα αίματα της ράτσας Timbrado πρωταθλητές σε διαγωνισμούς, προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση για την ενίσχυση των εκτροφών και την βελτίωση της ποιότητας των Timbrado στην Ελλάδα.

Μήνες αργότερα, η παρέα αυτή μεγάλωσε και θέλησε να δημιουργήσει ένα σύλλογο αμιγώς για το Timbrado Español στην Ελλάδα και στις 18 Νοεμβρίου 2013 όλοι μαζί σαν μια ομάδα υπέγραψαν το Καταστατικό της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο -Ε.Λ.Ι.Τ. και την Ιδρυτική της Διακήρυξη.

Η Ε.Λ.Ι.Τ. του Ισπανικού Τενόρου είναι εδώ πλέον να αγκαλιάσει κάθε νέο εκτροφέα, να μεταδώσει όλη την τεχνογνωσία σε όποιον το επιθυμεί χωρίς περιορισμούς, να προάγει την καναρινοκουλτούρα στην Ελλάδα και να στηρίξει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση πάντα με πνεύμα ευγενούς άμιλλας.

Ο Σύλλογος - Η ιστορία του συλλόγου