Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español


16/12/2019Στο φετινό Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό Κατηγορίας C της ΠΟΟ ο οποίος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά με επιτυχία από την Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο – Ε.Λ.Ι.Τ., στο Γαλάτσι από 12 έως 16 Δεκεμβρίου 2019 αξιλογήθηκαν 407 καναρίνια Timbrado Español 35 εκτροφέων από όλη τη χώρα.


Τα τιμπράδος αξιολογήθηκαν στο τραγούδι τους από τους κριτές της φυλής κ. David Buenavida Gaspar (FECC) και κ. Χρήστο Τρυφωνόπουλο (FECC/ΠΟΟ). Στην κρίση συμμετείχε και ο δόκιμος κριτής μέλος της ΕΛΙΤ κ. Λεωνίδας Νικολαΐδης.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε από τους κριτές το καλό επίπεδο των καναρινιών της ΕΛΙΤ και διαπιστώθηκε η καλή φωνή τους χωρίς αρνητικές βαθμολογίες.

Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά.

Η Ε.Λ.Ι.Τ. πρωτοπόρος και στη χρήση νέων τεχνολογιών, μετέδιδε και πάλι ζωντανά (live streaming) στο Facebook την κρίση των καναρινιών στην κατηγορία C2.

Την Κυριακή 15-12-2019 μετά το πέρας των κρίσεων ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα και έγιναν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού σε μια γεμάτη κόσμο εκδήλωση.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μέλη συλλόγων ορνιθοφιλίας, το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΙΤ καθώς και πλήθος φίλων.

Θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά, τους εκτροφείς από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους και κυρίως τα μέλη που πλαισίωσαν τις ομάδες εργασίας όπου με μεγάλο ζήλο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα. Χωρίς τη συνδρομή των μελών ένας τόσο μεγάλος διαγωνισμός δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Ο σύλλογος πλέον ετοιμάζεται για την αποστολή των τιμπράδος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της COM στην Πορτογαλία.

Δείτε παρακάτω στιγμές από το διαγωνισμό...24/11/2019Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 11ος διαγωνισμός Ισπανικών καναρινιών φωνής Τιμπράδο Timbrado Español Original πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΙΤ 21-24 Νοεμβρίου 2019 στο Γαλάτσι. Κριτής του διαγωνισμού ήταν ο κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος (FECC/ΠΟΟ).

Στην αίθουσα κρίσης, οι συμμετέχοντες εκτροφείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν την διαδικασία ζωντανά.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 25 εκτροφείς με 224 τιμπράδος στην κατηγορία των μονών.
Η Ε.Λ.Ι.Τ. για ακόμη μια φορά έκανε χρήση των νέων τεχνολογιών, μεταδίδοντας ζωντανά στο Facebook (live video) την κρίση των καναρινιών.

Την Κυριακή 25-11-2019 μετά το πέρας του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και έγινε και η απονομή των βραβείων. Στη συνέχεια ο Γ.Γ. της ΠΟΟ κ. Παναγιώτης Μακρής, ενημέρωσε τους εκτροφείς για τη διαδικασία συμμετοχής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα (COM) που θα πραγματοποιηθεί τον Γενάρη του 2020 στην Πορτογαλία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμμετέχοντες εκτροφείς αλλά κυρίως τα ακούραστα μέλη των ομάδων εργασίας που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.
Ευχαριστούμε επίσης τον κ. Ανδρέα Κατσίκη ο οποίος δώρισε ένα ζευγάρι τιμπράδος στο σύλλογο προκειμένου αυτό να δοθεί στο 200ο μέλος της ΕΛΙΤ. Ο κ. Αναστάσιο Ρήγα ST200, παρέλαβε τα τιμπράδος από το σύλλογο κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Τέλος να ευχαριστήσουμε το Pet World-petsmile, τις εταιρίες Κλουβοτεχνική και Donald για την στήριξή τους στο διαγωνισμό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


Δείτε παρακάτω στιγμές από την εκδήλωση:
11/11/2019


Με επιτυχία για άλλη μια χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική συνάντηση Bodeguilla της ΕΛΙΤ για το έτος 2019 την Κυριακή 10-11-2019 στα γραφεία της ΑΛΟΠ.

Τα μέλη συμμετείχαν με τα τιμπράδος τους και έδειξαν μέρος της φετινής εκτροφικής του προσπάθειας πριν τους διαγωνισμούς. Παράλληλα η εκδήλωση αποτέλεσε μια εκπαιδευτική διαδικασία προπόνησης των τιμπράδος για τους διαγωνισμούς και ενίσχυσης των εκτροφέων στην αναγνώριση των φωνών, στην ποιοτική εκτίμησή τους και στους τρόπους προετοιμασίας για τους διαγωνισμούς.

Την εκδήλωση εκτός από τους έμπειρους εκτροφείς συνέδραμαν ο Λεωνίδας Νικολαΐδης (μέλος της ΕΛΙΤ και δόκιμος κριτής FECC) και ο Χρήστος Τρυφωνόπουλος (πρόεδρος ΕΛΙΤ και κριτής Timbrado της FECC/FPO).

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΛΟΠ και το ΔΣ της που μας παραχώρησε το φιλόξενο χώρο του συλλόγου για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου μας.

Δείτε παρακάτω στιγμές από την εκδήλωση:

20/10/20119Η ΕΛΙΤ προκειμένου να στηρίξει τα μέλη της, διοργάνωσε ένα ιδιαίτερα σημαντικό και ενδιαφέρον Σεμινάριο με θέμα "Κώδικας Τραγουδιού Timbrado Español Original FECC".

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κριτής (FECC/ΠΟΟ) Χρήστος Τρυφωνόπουλος με τη συνδρομή του δόκιμου κριτή (FECC) Λεωνίδα Νικολαΐδη.

Στο σεμινάριο έγινε αναλυτική παρουσίαση στο τραγούδι του τιμπράδο, στις επιμέρους νότες του καθώς και στα βασικά σημεία αξιολόγησής του, τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και μέσα από βίντεο με ανάλυση στις νότες με κατάλληλη εποπτική παρουσίαση.

Το Σεμινάριο αυτό όπως και το προηγούμενο, που αφορούσε στην προετοιμασία των διαγωνισμών, ήταν στο πλαίσιο μιας σειράς εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της ΕΛΙΤ που στόχο έχουν να στηρίξουν έμπρακτα τους εκτροφείς ώστε να εμπεδώσουν γνώσεις σε σχέση με το τιμπραδο σε σύντομο χρονικό διάστημα και να βελτιώσουν την εκτροφή τους.

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΛΟΠ και το ΔΣ της που μας παραχώρησε το φιλόξενο χώρο του συλλόγου για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου μας.

Δείτε παρακάτω στιγμές από την εκδήλωση:
15/09/2019Ακόμα ένα σεμινάριο της ΕΛΙΤ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αθήνα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 με θέμα την προετοιμασία των τιμπράδος για τους διαγωνισμούς.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη της ΕΛΙΤ καθώς και εκτροφείς άλλων συλλόγων. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΟ κ. Παναγιώτης Μακρής.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο κριτής (FECC/ΠΟΟ) Χρήστος Τρυφωνόπουλος και ο δόκιμος κριτής (FECC) Λεωνίδας Νικολαΐδης ενώ ενεργό ρόλο είχαν και τα εμπειρότερα μέλη της ΕΛΙΤ όπου μέσα από την εμπειρία τους συνέβαλλαν σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα, προσφέροντας πολύτιμες συμβουλές ειδικά στα νέα μέλη.

Αρχικά οι εισηγητές παρουσίασαν ένα συνολικό πλάνο διαχείρισης των καναρινιών από την στιγμή του εγκλωβισμού μέχρι και την ημέρα του διαγωνισμού.
Οι εκτροφείς είχαν την ευκαιρία να λύσουν απορείς καθώς και να ανταλλάξουν απόψεις επάνω σε ένα καίριο ζήτημα που είναι η προετοιμασία των διαγωνισμών.

Η επόμενη προγραμματισμένη εκδήλωση θα αφορά τον κώδικα καναρινιών φωνής τιμπράδο όπου θα αναλυθούν σε βάθος οι νότες και οι φωνές και θα ακολουθήσει πρακτική επάνω στις νότες στις επερχόμενες Bodeguillas που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος. Έτσι οι εκτροφείς πολύ γρήγορα θα μπορέσουν να εμπεδώσουν τις νέες γνώσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε να επιδιώξουν την βελτιωση της εκτροφής τους.

Δείτε παρακάτω στιγμές από την εκδήλωση:27/01/2019
ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΕΛΙΤ 2019 - ΓΣ

Με τη συμμετοχή των μελών πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία η κοπή της Βασιλόπιτας της ΕΛΙΤ για το 2019 σε καφέ της Αθήνας. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, όπου παλαιά και νέα μέλη αντάλλαξαν ευχές ενώ παράλληλα τους δόθηκε η ευκαιρία για συζήτηση σχετικά με το σύλλογο και τα ισπανικά καναρίνια φωνής Τιμπράδο και το αγαπημένο μας χόμπι.

Θα θέλαμε να ευχαριστούμε τέλος θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης Reptilianostra, PET Supermarket και Pet World-petsmile για τα δώρα που προσέφεραν και που κέρδισαν τα μέλη μας. Είναι σημαντικό να υπάρχει στήριξη για τους εκτροφείς λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

   
   


Πριν την εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η ετήσια τακτική ΓΣ των μελών όπως προβλέπει το καταστατικό του συλλόγου με δημοκρατικές διαδικασίες. Όλα τα μέλη είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σύλλογο ενώ έγινε και ο απολογισμός του Δ.Σ. Τέλος πραγματοποιήθηκε και ο προγραμματισμός των δράσεων του 2019 καθώς επίσης δόθηκαν ομόφωνα και οι εγκρίσεις για αλλαγές σε εσωτερικούς κανονισμούς και εγκρίθηκε και ο κανονισμός δαχτυλιδιών.  

Ο Σύλλογος - Εκδηλώσεις - Εκδηλώσεις 2019