Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español

13/12/2016

2ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C


Με τη συμμετοχή 54 εκτροφέων και 612 καναρινιών Timbrado Español από όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε ο 2ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C της ΠΟΟ ο οποίος διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά με επιτυχία από την Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο – Ε.Λ.Ι.Τ., στην Αθήνα από 09 έως 12 Δεκεμβρίου 2016 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα διοργάνωση που έγινε στη χώρα μας στην κατηγορία των καναρινιών Timbrado Español και μια από της μεγαλύτερες παγκοσμίως τόσο από πλευράς συμμετεχόντων εκτροφέων αλλά κυρίως από πλευράς συμμετεχόντων καναρινιών.  

Τα καναρίνια αξιολογήθηκαν στο τραγούδι τους από τους κριτές της φυλής κ. David Buenavida Gaspar, κ. José Luis Luengo Garcia, κ. Jaime Pizarro Pintado στις κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2. Στην κρίση συμμετείχαν και οι δόκιμοι κριτές μέλη της ΕΛΙΤ κ. Λεωνίδας Νικολαΐδης και κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε από τους κριτές το υψηλό επίπεδο των καναρινιών της ΕΛΙΤ το οποίο θεωρείται ισάξιο των ισπανικών και αυτό καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι έδειξαν ενδιαφέρον ώστε να τους διατεθούν καναρίνια και να τους αποσταλλούν στην Ισπανία.


Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά, μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η Ε.Λ.Ι.Τ. πρωτοπόρος και στη χρήση νέων τεχνολογιών, μετέδιδε ζωντανά μέσα από κανάλι της στο YouTube (live streaming) αλλά και από το Facebook την κρίση των καναρινιών.

Το Σάββατο 11-12-2016 το πρόγραμμα εκτός των άλλων το σεμινάριο των κριτών προς τα μέλη και τους φίλους της ισπανικής φυλής. Οι εκτροφείς συζήτησαν με τους κριτές, αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για διαδικασίες, τρόπους εκπαίδευσης και για ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των καναρινιών.

Την Κυριακή 12-12-2016 ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα και έγιναν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού σε μια γεμάτη κόσμο εκδήλωση.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΟ κ. Μπέρδος Παναγιώτης και ο β' αντιπρόεδρος της ΠΟΟ κ. Ηλίας Κρέτσιμος, μέλη συλλόγων ορνιθοφιλίας, το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΙΤ και αρκετοί φίλοι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους εκτροφείς από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους και κυρίως τα μέλη που πλαισίωσαν τις ομάδες εργασίας όπου με μεγάλο ζήλο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα.
14/11/2016


Μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις της ΕΛΙΤ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016. Η 1η Bodequilla 2016 με συμμετοχή του κριτή κ. Francisco Nicolás San José (OMJ) και δεκάδων εκτροφέων της ΕΛΙΤ ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Στην εκδήλωση αυτή αρχικά ο κριτής παρουσίασε την ιστορία του Timbrado και παράλληλα εξήγησε στους παρευρισκόμενους τον χαρακτηρισμό του Original (αυθεντικού).

Στη συνέχεια, ο κριτής επεσήμανε ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της φυλής και επεξήγησε νότες του καναρινιού. Ακολούθησε παρουσίαση τετράδες καναρινιών τιμπράδο από τους παρευρισκόμενους εκτροφείς ενώ παράλληλα με βιωματικό τρόπο υποδεικνύονταν οι νότες των πουλιών από τον κριτή με παράλληλη εμπέδωση από τους συμμετέχοντες.

Μετά το πέρας του πρώτου μέρους της εκδήλωσης προσφέρθηκε από το σύλλογο ελαφρύ γεύμα και άφθονο ποτό. Τέλος ακολούθησε και δεύτερο μέρος ακρόασης καναρινιών μέχρι αργά το απόγευμα οπότε και ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

Μεταξύ άλλων στην bodequilla της ΕΛΙΤ συμμετείχαν και φίλοι εκτροφείς από την Κύπρο οι οποίοι βαδίζουν σταθερά προς την ανάπτυξη της καναρινοφιλίας και την διάδοσης του τιμπράδο στη Μεγαλόνησο.

Στον κ. Francisco Nicolás San José απονεμήθηκε από τον πρόεδρο πλακέτα ενώ ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Δ.Σ. και της Γ.Σ. της ΕΛΙΤ ανακηρύχτηκε επίτιμο μέλος για τη σημαντική προσφορά του στο σύλλογο.

Όλα τα μέλη και οι φίλοι που παρακολούθησαν την εκδήλωση έφυγαν γεμάτοι νέες εμπειρίες - γνώσεις και με μεγάλη ικανοποίηση ανανέωσαν το ραντεβού για τον επερχόμενο διαγωνισμό της ΕΛΙΤ 9-12/12/2016.

Παράλληλα την προηγούμενη ημέρα 12/11/2016 πραγματοποιήθηκαν οι γραπτές εξετάσεις των δύο υποψήφιων κριτών της ΕΛΙΤ παρουσία κριτή που έχει αναλάβει την διαδικασία, κ. Francisco Nicolás San José (OMJ), του ΔΣ της ΕΛΙΤ και του προέδρου της Ένωσης Κριτών της ΠΟΟ κ. Αθανάσιου Υφαντή. Μετά την επιτυχή γραπτή εξέταση, οι δόκιμοι πλέον κριτές κ. Λεωνίδας Νικολαϊδης και κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος παρακολούθησαν σεμινάριο από τον κριτή και εξασκήθηκαν στην κρίση των ισπανικών καναρινιών φωνής τιμπράδο.


Δείτε στιγμές καθώς και το βίντεο από την εκδήλωση13-06-2016


Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή μελών της ΕΛΙΤ, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 11-06-2016 στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού, σεμινάριο με θέμα

"Χτίζοντας το τέλειο Timbrado... εκτροφή, εκπαίδευση, διαγωνισμός..."

με εισηγητή τον ισπανό κ. Jaime Pizarro Pintado, εκτροφέα-κριτή καναρινιών Τιμπράδο.

Το σεμινάριο εκτός των άλλων σκοπό είχε να στηρίξει τα δεκάδες νέα μέλη της ΕΛΙΤ και παράλληλα τους νέους εκτροφείς της ισπανικής ράτσας καναρινιών φωνής Τιμπράδο.

Ο κ. Jaime Pizarro, ο οποίος εκπροσωπεί τη νέα γενιά κριτών και εκτροφέων της φυλής στην Ισπανία, με μια ολοκληρωμένη εισήγηση έθεσε τις βάσεις για την εκτροφή, την εκπαίδευση και τη συμμετοχή στους διαγωνισμούς στου συμμετέχοντες και στα νέα μέλη του συλλόγου. Οι εκτροφείς είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους και να συζητήσουν για το αγαπημένο τους χόμπι.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν σχέσεις φιλίας μεταξύ της ΕΛΙΤ και των μελών με τον κ. Jaime Pizarro και του συλλόγου του οποίου είναι μέλος στην Ισπανία.

Η ΕΛΙΤ έχοντας σαν σκοπό εκτός των άλλων την καλλιέργεια της καναρινοφιλίας στη χώρα και παράλληλα την παροχή στα μέλη της τη δυνατότητα για απόκτηση νέων εμπειριών και γνώσεων μέσα από εκδηλώσεις αντίστοιχες με την παραπάνω θα συνεχίσει να είναι σε επαφή με τους κορυφαίους εκπροσώπους του αυθεντικού Τιμπράδο στη γενέτειρα Ισπανία.

Ευχαριστούμε θερμά το Χορηγό της εκδήλωσης   που προσέφερε προϊόντα τα οποία κληρώθηκαν στους συμμετέχοντες: 12 τεμάχια KING HAND REARING – κρέμα ταΐσματος (ενισχυτικό αβγοτροφής), 1 τεμάχιο αβγοτροφής SLuis EIVOER, 1 σάκο KING YELLOW EGGFOOD, 3 σάκους τροφή κανρινιών KING MOULTING / Color South Europe

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τον φίλο της ΕΛΙΤ Γιώργο Σταματάκο, τόσο για τη μετάφραση της εισήγησης όσο και για την συμβολή του στην επίτευξη των σκοπών της ΕΛΙΤ.


Παρακολουθήστε μέσα από το κανάλι μας στο youtube, την εισήγηση του κ. Jaime Pizarro αλλά και στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα πολυμέσα των περιεχομένων, το βίντεο της εκδήλωσης.


29-05-2016Με τη συμμετοχή μελών και φίλων της ΕΛΙΤ και της ΕΛΚΕ, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με ομιλήτρια την πτηνίατρο κα. Patricia Gray την Κυριακή 29-05-2016.

Η ομιλήτρια με μια στοχευμένη εισήγηση κάλυψε το κοινό ενώ παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις, δίνοντας συμβουλές σύμφωνα με την επιστημονική-επαγγελματική της ιδιότητα.

Με την εκδήλωση αυτή άλλος ένας σκοπός του συλλόγου επιτεύχθηκε για ενημέρωση-πληροφόρηση των μελών. Παράλληλα μέσα από τη συνεργασία με την ΕΛΚΕ  διαπιστώθηκε η ανάγκη για συνέχιση αντίστοιχων πρωτοβουλιών για την καλλιέργεια της καναρινοφιλίας στη χώρα μας.


Παρακολουθήστε μέσα από το κανάλι μας στο youtube, την παρουσίαση της κας Patricia Gray αλλά και στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα πολυμέσα των περιεχομένων το βίντεο της εκδήλωσης.

17/04/2016


Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή εκτροφέων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17-04-2016 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο – ΕΛΙΤ, το Greek Posture Canaries Club-GPCC και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εξωτικών & Παραδεισίων Πτηνών – ΠΣΕΠΠ με θέμα «Διαχείριση πτηνών συντροφιάς» με ομιλήτρια την κα. Χριστίνα Δουκάκη, Κτηνίατρο - Ειδικότητα στην παθολογία και χειρουργική πτηνών και λοιπών μικρών εξωτικών ζώων, του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης- Ολλανδία.

Στην εκδήλωση συμμετείχα μέλη των συλλόγων αλλά και άλλοι φίλοι των πτηνών συντροφιάς. Η κα. Δουκάκη με μια πλούσια, περιεκτική και στοχευμένη παρουσίαση κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρων του κοινού ενώ απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις και έλυσε αρκετές απορίες των εκτροφέων. 

Σημαντικό στοιχείο της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης ήταν η υποδειγματική συνεργασία μεταξύ τριών συλλόγων πτηνών συντροφιάς διαφορετικών ομοσπονδιών, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ορνιθοκουλτούρα της χώρας μας συνεχώς εξελίσσεται και συνάμα βελτιώνεται.

Ευχαριστούμε θερμά το GPCC και τον ΠΣΕΠΠ για την συνεργασία, τα μέλη μας που για άλλη μια φορά έδωσαν δυναμικό παρών αλλά και όλους τους φίλους που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Παρακολουθήστε μέσα από το κανάλι μας στο youtube, την παρουσίαση της κας Χριστίνας Δουκάκη αλλά και στην ιστοσελίδα μας στην ενότητα πολυμέσα των περιεχομένων το βίντεο της εκδήλωσης.
06/03/2016


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 εκδήλωση της ΕΛΙΤ σε συνεργασία με την ΕΛΚΕ, με θέμα "Προετοιμασία & Αναπαραγωγή Καναρινιών"  και με ομιλητή τον κ. Παναγιώτη Μακρή.

Η εκδήλωση στόχο είχε να ενισχύσει τόσο τα νέα μέλη εκτροφείς όσο και τα παλαιότερα μέλη.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν εκτροφείς μέλη των δύο συλλόγων οι οποίοι, με την βοήθεια του κ. Π. Μακρή με την πλήρη και εύστοχη παρουσίασή του, κατάφεραν να επιλύσουν απορίες ενώ παράλληλα αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες. Επιπλέον, η συνεργασία των δύο συλλόγων έδωσε την ευκαιρία στα μέλη για να αναπτυχθούν δεσμοί και να δημιουργηθούν νέες φιλίες μέσα από το ίδιο χόμπι.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση όπου μοιράστηκαν δώρα από τους χορηγούς.

Ευχαριστούμε θερμά τις εταιρίες Κλουβοτεχνική και Λυδία που στηρίζουν τις προσπάθειες των συλλόγων μας συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό έμπρακτα στην καλλιέργεια της καναρινοκουλτούρας στη χώρα μας. Επίσης, ευχαριστούμε το Παπαχαραλάμπειο Εκπαιδευτήριο για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων στο Περιστέρι.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά τα μέλη μας που πάντα πρόθημα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και στηρίζουν ενεργά τις δράσεις της ΕΛΙΤ.

Δείτε εδώ τις διαφάνειες με την παρουσίαση του κ. Π. Μακρή.

Δείτε εδώ το βίντεο της εκδήλωσης με την παρουσίαση του κ. Π. Μακρή.
21/02/2016


Με τη συμμετοχή μελών και φίλων πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της ΕΛΙΤ για το 2016 σε εστιατόριο του Περιστερίου, την Κυριακή 21-02-2016. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων και ο Γεν. Γραμματέας της ΠΟΟ κ. Παναγιώτης Μακρής, ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΟ κ. Χρήστος Κούρτης και ο Πρόεδρος του GPCC κ. Ιωάννης Σαρρής.

Στην εκδήλωση δόθηκε η ευκαιρία για γνωριμία με νέα μέλη, για κουβέντα για τις επόμενες δράσεις-εκδηλώσεις της ΕΛΙΤ αλλά και για συζήτηση γύρω από το αγαπημένο μας χόμπι.

Πέρα από το δώρο του φλουριού, κληρώθηκαν και 29 ακόμα δώρα που προσέφεραν για την εκδήλωση οι παρακάτω χορηγοί τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:

- ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ (ST72)
- ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ST96)
10/01/2016

4ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español
  08-10 Ιανουαρίου 2016


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 4oς Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Κατηγορίας C της ΕΛΙΤ ο οποίος διοργανώθηκε από την Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο – Ε.Λ.Ι.Τ., από 08 έως 10 Ιανουαρίου 2016 σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας.

Τα καναρίνια αξιολογήθηκαν στο τραγούδι τους από τον κριτή κ. Jose Alberto Acedo Rodriguez (O.M.J.) στην κατηγορία C1 stam (ομάδες).

Στο διαγωνισμός αυτό συμμετείχαν οι εκτροφείς του συλλόγου με τις καλύτερες ομάδες καναρινιών τιμπράδο της χρονιάς γεγονός που ανέβασε το επίπεδο της διοργάνωσης και απέσπασε θετικά σχόλια από τον κριτή.  

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 160 καναρίνια φωνής Τιμπράδο - Timbrado Español και 21 εκτροφείς της φυλής από όλη τη χώρα.

Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά, μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Μια καινοτομία όμως του συλλόγου ήταν η χρήση για ακόμα μια φορά των νέων τεχνολογιών όπου προβλήθηκαν ζωντανά μέσα από κανάλι του στο YouTube (live streaming) η κρίση των καναρινιών.

Το Σάββατο 09-01-2016 το πρόγραμμα εκτός των άλλων περιλάμβανε σεμινάριο του κριτή προς τα μέλη, στο οποίο παρουσιάστηκαν άριστα δείγματα της φυλής.

Την Κυριακή 10-01-2016 ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα και έγιναν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού.

Οι νικητές του διαγωνισμού είναι:

ΑΒΗΤΙΔΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΤΡΑΔΕΣ C1
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ        
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΤΡΑΔΕΣ C1
ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ
3ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕΤΡΑΔΕΣ C1
ΡΟΥΣΣΙΔΟΥ        
ΖΗΝΟΒΙΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ CASCABELEO
ΚΑΤΣΙΚΗΣ        
ΑΝΔΡΕΑΣ
ΒΡΑΒΕΙΟ CHAMPION


Μετά τις απονομές οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δούν από κοντά τις νικήτριες ομάδες και να συνομιλήσουν με τους εκτροφείς τιμπράδο του συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μέλη συλλόγων ορνιθοφιλίας, μέλη της ΕΛΙΤ και αρκετοί φίλοι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους εκτροφείς από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους, τις ομάδες εργασίας για το δύσκολο έργο που έφεραν σε πέρας, την εταιρεία Κλουβοτεχνική η οποία προσέφερε προϊόντα για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Ευχαριστούμε επίσης τον φίλο Γιώργο Σταματάκο για τη μετάφραση και την όλη βοήθεια για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού.

Θα θέλαμε να ευχηθούμε καλή αναπαραγωγική περίοδο σε όλα τα μέλη και του χρόνου με καλύτερα πουλιά...  Ο Σύλλογος - Εκδηλώσεις - Εκδηλώσεις 2016