Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español

13/12/2017


Στο φετινό Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό Κατηγορίας C της ΠΟΟ ο οποίος διοργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά με επιτυχία από την Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο – Ε.Λ.Ι.Τ., στην Αθήνα από 07 έως 10 Δεκεμβρίου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, αξιλογήθηκαν 408 καναρίνια Timbrado Español 40 εκτροφέων από όλη τη χώρα.


Τα τιμπράδος αξιολογήθηκαν στο τραγούδι τους από τους καταξιμένους κριτές της φυλής κ. Francisco Nicolas San Jose (FECC) OMJ, κ. Anastasio Garcia Garcia (FECC) και τον κ. Alberto Acedo Rodriguez (FECC) OMJ. Οι τρεις αυτοί κριτές αποτελούν την Τεχνική Επιτροπή των Timbrado Español Original της FECC και ως εκ τούτου η άποψή τους έχει ιδιαίτερη σημασία. Στην κρίση συμμετείχαν και οι δόκιμοι κριτές μέλη της ΕΛΙΤ κ. Λεωνίδας Νικολαΐδης και κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος.

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε από τους κριτές το υψηλό επίπεδο των καναρινιών της ΕΛΙΤ και διαπιστώθηκε η καλή φωνή τους.

Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά, μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η Ε.Λ.Ι.Τ. πρωτοπόρος και στη χρήση νέων τεχνολογιών, μετέδιδε και πάλι ζωντανά μέσα από κανάλι της στο YouTube (live streaming) αλλά και από το Facebook την κρίση των καναρινιών.

Το Σάββατο 10-12-2017 το απόγευμα ανακοινώθηκαν τα επίσημα αποτελέσματα και έγιναν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού σε μια γεμάτη κόσμο εκδήλωση.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε μέλη συλλόγων ορνιθοφιλίας, το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΙΤ καθώς και πλήθος φίλων.

Θα θέλαμε για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε θερμά, τους εκτροφείς από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους και κυρίως τα μέλη που πλαισίωσαν τις ομάδες εργασίας όπου με μεγάλο ζήλο προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα. Χωρίς τη συνδρομή των μελών ένας τόσο μεγάλος διαγωνισμός δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.

Δείτε παρακάτω στιγμές από το διαγωνισμό...22/11/2017


Ένας ακόμη επιτυχημένος διαγωνισμός Ισπανικών καναρινιών φωνής ΤιμπράδοTimbrado Español πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΙΤ 16-18 Νοεμβρίου 2017 στο φιλόξενο χώρο των Προσκόπων Γαλατσίου.

Κριτής του διαγωνισμού ήταν ο κ. Francisco Nicolás San José (OMJ-FECC) ενώ συμμετείχαν και οι δόκιμοι κριτές μέλη της ΕΛΙΤ κ. Λεωνίδας Νικολαΐδης και κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος. Στην αίθουσα κρίσης, ήταν παρόντες και οι συμμετέχοντες εκτροφείς, ενώ στο τέλος κάθε αξιολόγησης ο κριτής έκανε σχολιασμούς για τα πουλιά και τεχνικές παρατηρήσεις.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία αλλά και τις λοιπές εκδηλώσεις της ΕΛΙΤ γίνονται πράξη οι καταστατικοί σκοποί και οι εκτροφείς αποκτούν σημαντικές εμπειρίες ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο της φυλής στη χώρα μας αλλά και οι γνώσεις των εκτροφέων βιωματικά.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 33 εκτροφείς με 132 τιμπράδος στην κατηγορία των μονών C2.

Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά, μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η Ε.Λ.Ι.Τ. για ακόμη μια φορά έκανε χρήση των νέων τεχνολογιών, μετέδιδε ζωντανά μέσα από κανάλι της στο YouTube (live streaming) αλλά και από το Facebook (live video) την κρίση των καναρινιών.

Το Σάββατο 18-11-2017 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και έγινε και η απονομή των βραβείων.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συμμετέχοντες εκτροφείς αλλά κυρίως τα μέλη των ομάδων εργασίας που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δε θα μπορούσε να έχει επιτυχία η διοργάνωση.


Δείτε παρακάτω στιγμές από τις ημέρες του διαγωνισμού.
 

13/11/2017


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Bodeguilla της ΕΛΙΤ για το 2017 στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του συλλόγου και φίλοι της ΕΛΙΤ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Γαλάτσι στις 12-11-2017.

Τα μέλη συμμετείχαν στην εκδήλωση με τα τιμπράδος τους όπου τα παρουσίασαν σε συνθήκες διαγωνισμού.

Με τη συνδρομή και των δοκίμων κριτών κ. Νικολαϊδη Λεωνίδα και Τρυφωνόπουλου Χρήστου, οι εκτροφείς υποστηρίχτηκαν εμπράκτως στην κατανόηση του τραγουδιού του τιμπράδο με βιωματικό τρόπο ενώ παράλληλα επισημάνθηκαν τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των καναρινιών.

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια μικρή προετοιμασία εκτροφέων και καναρινιών για τον 7ο διαγωνισμό της ΕΛΙΤ 16-18/11-2017 ενώ ο σύλλογος καινοτόμησε για ακόμα μία φορά στο χώρο του τιμπράδο κάνοντας πράξη τους καταστατικούς σκοπούς στηρίζοντας τους εκτροφείς, προάγοντας παράλληλα την καναρινοφιλία.

Δείτε live βίντεο με την εκδήλωση στην ομάδα μας στο facebook.

Δείτε παρακάτω μερικές από τις στιγμές της εκδήλωσης:

12/06/2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο της ΕΛΙΤ, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού, με θέμα "Διαχείριση Περιόδου Πτερόρροιας στα Καναρίνια", την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα.

Εισηγητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Αθανάσιος Υφαντής κριτής κατηγορίας Ε, G (ΠΟΟ) και πρόεδρο της Ένωσης Κριτών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ).

Ο κ. Υφαντής μέσα από μια εμπεριστατομένη εισήγηση προσέγγυσε το θέμα από όλες τις διαστάσεις του. Ακολούθησε ένας κύκλος ερωταπαντήσεων και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη και φίλοι της ΕΛΙΤ, εκτροφείς καθώς και μέλη Δ.Σ. άλλων συλλόγων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Υφαντή για την στήριξή του και για της αδιάκοπη προσφορά του προς της ΕΛΙΤ αλλά και προς την καρινοφιλία εν γένει.  

Μπορείτε να παρακολοθήσετε το σεμινάριο μέσα από το κανάλι μας στο Youtube.
20/02/2017
ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΛΙΤ 2017

Με τη συμμετοχή μελών και φίλων της ΕΛΙΤ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19-02-2017 η καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου σε μουσική ταβέρνα του Περιστερίου.

Ήταν μια ζεστή εκδήλωση με φαγητό, ποτό χορό και ξεφάντωμα! Χαρακτηριστικό στοιχείο ήταν η συμμετοχή των οικογενειών των μελών, γεγονός που δημιούργησε δεσμούς και ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας!!! Αποδείξαμε για μια φορά ακόμη ότι το χόμπι δεν αρκείται μόνο στην ενασχόληση με τα τιμπράδος.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εταιρίες Klouvotechniki, Λυδια επε και τα καταστήματα Reptilianostra, Pet World - Kiklos για τα εξαιρετικά προϊόντα μου μας προσέφεραν δωρεάν για την εκδήλωση καθώς και για τη συνεχή τους υποστήριξη.

Ευχαριστούμε το μέλος της ΕΛΙΤ κ. Μανώλη Διαμαντάκη (ST72) για την δωρεάν προσφορά κλουβιού και το μέλος Σταθόπουλο Διονύση (ST15), που προσέφερε στην εκδήλωση πτηνοτροφικά συμπληρώματα διατροφής.  

Ευχαριστούμε επίσης τους εκπροσώπους συλλόγων και της ομοσπονδίας που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη που με τη συμμετοχικότητά τους αλλά και την προσφορά τους κρατούν το σύλλογο στην ΕΛΙΤ της καναρινοφιλία.

Καλή χρονιά σε όλους και όλες!30/01/2017
6ος Διαγωνισμός - Έκθεση
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C


Με τη συμμετοχή 15 εκτροφέων και 60 καναρινιών Timbrado Español πραγματοποιήθηκε ο 6ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C1 της ΕΛΙΤ στην Αθήνα από 27 έως 30 Ιανουαρίου 2017 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τα καναρίνια αξιολογήθηκαν στο τραγούδι τους από τον κριτή της φυλής κ. Anastasio Garcia Garcia στην κατηγορία: C1 stam (ομάδες). Στην κρίση συμμετείχαν και οι δόκιμοι κριτές μέλη της ΕΛΙΤ κ. Λεωνίδας Νικολαΐδης και κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος. Στην αίθουσα κρίσης, για πρώτη φορά ήταν παρόντες και οι συμμετέχοντες εκτροφείς, ενώ στο τέλος κάθε αξιολόγησης ο κριτής έκανε σχολιασμούς για τα πουλιά και τεχνικές παρατηρήσεις.

Ο κριτής επισήμανε την υψηλή ποιότητα των καναρινιών και δήλωσε ότι στο διαγωνιμσό μας άκουσε φέτος τα τρία καλύτερα πουλιά σε σύγκριση με αυτά της Ισπανίας.


Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά, μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Η Ε.Λ.Ι.Τ. πρωτοπόρος και στη χρήση νέων τεχνολογιών, μετέδιδε ζωντανά μέσα από κανάλι της στο YouTube (live streaming) αλλά και από το Facebook την κρίση των καναρινιών.

Την Κυριακή 29-01-2017 το πρόγραμμα περιελάμβανε το σεμινάριο "Γενετική και εκτροφή Καναρινιών Timbrado Español Original". Οι εκτροφείς συζήτησαν με τον κριτή, έλυσαν απορίες και προσέγγισαν μεθόδους εκτροφής συνδυασμένες με τη γενετική.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, έγινε και η απονομή των βραβείων του 3ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας της ΕΛΙΤ ενώ στο χώρο φιλοξενήθηκε η έκθεση φωτογραφίας. Το πρώτο βραβείο απονεμήθηκε στον κ. Κολιούλη Γρηγόριο ενώ το 2ο & 3ο στον κ. Ζιάκο Αναστάσιο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΟ κ. Μακρής Παναγιώτης, μέλη συλλόγων ορνιθοφιλίας, το Δ.Σ. και τα μέλη της ΕΛΙΤ και αρκετοί φίλοι.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συμμετέχοντες εκτροφείς, που παρά την δύσκολη εποχή λόγω της αναπαραγωγής περιόδου, στήριξαν την εκδήλωση και απέδειξαν ότι το χόμπι είναι πάνω και πέρα από όλα.

  -----------------
15/01/2017
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΙΤ
2η Bodeguilla

Με τη συμμετοχή μελών της ΕΛΙΤ και των καναρινιών τους τιμπράδο, πραγματοποιήθηκε μια ακόμη σημαντική συνάντηση "2η Bodeguilla" το πρωί της Κυρική 15-01-2017 σε καφετέρια της Αθήνας.

Στην εκδήλωση αυτή, όπως και στην 1η Bodequilla 2016, οι εκτροφείς παρουσίασαν δείγματα της εκτροφής τους τα οποία παράλληλα προετοιμάζουν για τον 6ο Διαγωνισμό της ΕΛΙΤ και επιπλέον με την βοήθεια του δόκιμου κριτή και μέλους της ΕΛΙΤ Χρήστου Τρυφωνόπουλου, έγινε σχολιασμός στις νότες και σε στοιχεία των καναρινιών.

Η σπουδαιότητα των εκδηλώσεων αυτών είναι μεγάλη διότι μέσα από τις υποδείξεις και την καθοδήγηση των εμπειρότερων εκτροφέων του συλλόγου μπορούν και οι νεότεροι να ακολουθήσουν τα μονοπάτια του τιμπράδο.

Πρόκειται για μια καθαρά βιωματική διαδικασία μάθησης, απαραίτητη για όσους ασχολούνται με την φυλή του ισπανικού καναρινιού φωνής τιμπράδο.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε αργά το από απόγευμα έπειτα από γεύμα και αρκετή μπύρα.


Δείτε στιγμές από την εκδήλωση
live video με στιγμές της εκδήλωσης προβλήθηκαν στην ομάδα μας στο facebook


Ο Σύλλογος - Εκδηλώσεις - Εκδηλώσεις 2017