Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español

14/12/2014
10η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΤΗΝΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ομοσπονδιακή έκθεση-διαγωνισμός της ΠΟΟ η οποία διοργανώθηκε από την ΑΛΟΠ. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος σύλλογοι της ομοσπονδία από όλη τη χώρα με πτηνά σε διάφορες κατηγορίες.

Η ΕΛΙΤ έδωσε το παρών, εκθέτοντας 50 και πλέον καναρίνια φωνής Timbrado Español. Στα σταντ του συλλόγου υπήρχαν μέλη και πρόθυμα έδινα πληροφορίες στους επισκέπτες για τον ισπανό τενόρο ενώ πλήθος κόσμου ήρθε σε επαφή με αυτά τα καλλίφωνα καναρίνια. Το ενδιαφέρον του κοινού για τα καναρίνια του συλλόγου μας, ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους εκτροφείς της ΠΟΟ στην νέα αναπαραγωγική περίοδο και του χρόνου με περισσότερα πτηνά στην έκθεση.30-11-2014
  1ος  Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español
της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο –Ε.Λ.Ι.Τ.


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 1ος  Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο –Ε.Λ.Ι.Τ., από 26 έως 30 Νοεμβρίου 2014 στο Γαλάτσι στην εστία των Προσκόπων Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους.

Τα καναρίνια αξιολογήθηκαν στο τραγούδι τους από τον διεθνή κριτή (COM) κ. Jose Alberto Acedo Rodriguez της Ισπανικής Ορνιθολογικής Ομοσπονδίας (FOE) στις κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 μονά.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 280 καναρίνια φωνής Τιμπράδο - Timbrado Español και 25 εκτροφείς της φυλής από όλη τη χώρα. 

Τις ημέρες της κρίσης στο χώρο του διαγωνισμού σε διαμορφωμένη αίθουσα οι εκτροφείς και φίλοι της Ε.Λ.Ι.Τ. είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης των καναρινιών  ζωντανά, μέσα από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Μια καινοτομία όμως του συλλόγου ήταν η χρήση νέων τεχνολογιών όπου προβλήθηκαν ζωντανά μέσα από κανάλι του στο YouTube (live streaming) όλες οι μέρες της κρίσης των καναρινιών.

Το Σάββατο 29-11-2014 το πρόγραμμα εκτός των άλλων περιλάμβανε και σεμινάριο του κριτή προς τα μέλη και τους φίλους της ισπανικής φυλής. Εκεί οι εκτροφείς συζήτησαν με τον κριτή, αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για διαδικασίες, τρόπους εκπαίδευσης και για ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση των καλλίφωνων αυτών καναρινιών.

Την Κυριακή 30-11-2014 έγιναν οι απονομές και οι βραβεύσεις των νικητών του διαγωνισμού. Οι νικητές του διαγωνισμού είναι ο κ. ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: 1ο και 2ο Βραβείο στην κατηγορία C1 Τετράδες, 3ο Βραβείο στην κατηγορία C2 Μονά, Ειδικό Βραβείο Cascabeleo, Βραβείο Champion, Βραβείο περισσότερων συμμετοχών, Βραβείο καλύτερου εκτροφέα, ο κ. ΤΡΥΦΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ: 3ο Βραβείο στην κατηγορία C1 Τετράδες και 1ο Βραβείο στην κατηγορία C2 Μονά, ο κ. ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΑΗΛ: 2ο Βραβείο στην κατηγορία C2 Μονά.

Στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας του συλλόγου που έγινε στο διαδίκτυο το περασμένο διάστημα. Νικητές ήταν ο κ. ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ο κ. ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ο κ. ΚΑΛΑΒΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Παράλληλα, λειτούργησε στο χώρο έκθεση καναρινιών ανοιχτή στο κοινό όπου δόθηκε η ευκαιρία στους καναρινόφιλους να θαυμάσουν τους μικρούς ισπανούς τενόρους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Δαβίλλας Παναγιώτης, ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Προσκόπων Γαλατσίου κ. Παναγιώτης Νεοφώτιστος, μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης, μέλη συλλόγων ορνιθοφιλίας και πλήθος κόσμου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τους εκτροφείς από όλη την Ελλάδα για τη συμμετοχή τους, τις ομάδες εργασίας για το δύσκολο έργο που έφεραν σε πέρας, τον χορηγό μας Ornishop GR, και τον εξαιρετικό κριτή κ. Alberto Acedo Rodriguez για τις πολύτιμες συμβουλές του και την προσφορά του. Ευχαριστούμε επίσης τον Γιώργο Σταματάκο και τον Βασίλη Μιχαλόπουλο για τη μετάφραση καθώς και τους Προσκόπους Γαλατσίου και το Δήμο Γαλατσίου για τη ζεστή φιλοξενία. Τέλος να ευχαριστήσουμε όλους τους φίλους και συνεργάτες που με την βοήθειά τους συνέβαλαν στο άψογο αποτέλεσμα του διαγωνισμού μας.

22-06-2014
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
"ΠΤΕΡΟΡΡΟΙΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ  ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ ΜΑΣ
ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΚΛΟΥ"


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 η ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο -ΕΛΙΤ με θέμα "Πτερόρροια: διαχείριση της τόσο σημαντικής για τα  καναρίνια μας περιόδου του ετήσιου κύκλου" με εισηγητή τον κ. Μακρή  Παναγιώτη καταξιωμένο εκτροφέα.

Ο κ. Μακρής έκανε μια παρουσίαση η οποία κάλυψε το σύνολο των θεμάτων που σχετίζονται με την πτερόρροια.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση με τον κ. Μακρή αλλά και με άλλους έμπειρους εκτροφείς του χώρου οι οποίοι βοήθησαν τους παρευρισκόμενους να λύσουν τις διάφορες απορίες τους.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη της ΕΛΙΤ, εκπρόσωποι συλλόγων και αρκετοί καναρινόφίλοι. Ήταν ένα όμορφο εποικοδομητικό Κυριακάτικο πρωινό, όπου δεκάδες φίλοι με κοινό χόμπι αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν από έμπειρους του χώρου. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει έμπρακτα ότι η καλλιεργούμενη καναρινοκουλτούρα στην Ελλάδα, παράγει θετικά αποτελέσματα.  

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους δείγμα 1kg τροφής καναρινιών της King κατάλληλο για την περίοδο της πτερόρροιας και παράλληλα κληρώθηκε μια συσκευασία 20kg μίγματος σπόρων της King και μια συσκευασία αβγοτροφής 10kg της King, προσφορά της εταιρίας ΚΛΟΥΒΟΤΕΧΝΙΚΗ την οποία και ευχαριστούμε για την στήριξή της.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό της ΕΛΙΤ, το CD εκπαίδευσης Timbrado και επιπλέον κληρώθηκαν 17 θηλυκές timbrado προσφορά της ΕΛΙΤ.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παναγιώτη Μακρή για την τιμή που μας έκανε να είναι εισηγητής της εκδήλωσής μας, ο οποίος με την εμπειρία και την κατάρτισή του κατάφερε να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους του συμμετέχοντες των οποίων η στήριξη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε!

(Φυσικά η μέρα έκλεισε με μια κρύα μπύρα και λίγα σουβλάκια, για την καθιερωμένη σύσφιξη σχέσεων...)


Δείτε το υλικό της εκδήλωσης (σημειώσεις-παρουσίαση) του κ. Παναγιώτη Μακρή εδώ


01-06-2014
  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ:
"ΤΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ ΦΩΝΗΣ Timbrado Español ΚΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ"
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 η ενημερωτική εκδήλωση της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο -ΕΛΙΤ με θέμα "Το Ισπανικό καναρίνι φωνής Timbrado Español και η Εκπαίδευσή του"

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέλη του συλλόγου και αρκετοί φίλοι των Ισπανών τενόρων.

Οι ενότητες στις οποίες επικεντρώθηκαν οι ομιλητές ήταν:

α) Η εκπαίδευση των καναρινιών Τιμπράδο από την επιλογή των γεννητόρων μέχρι και το διαγωνισμό (Απόστολος Ασπρούκος),

β) Το τραγούδι του καναρινιού, το νευρολογικό του σύστημα και το ανώτερο φωνητικό κέντρο (Χρήστος Τρυφωνόπουλος) και

γ) Τα επικουρικά μέσα εκπαίδευσης του καναρινιού φωνής (CD κλπ), οι προδιαγραφές τους και οι τρόποι χρήσης τους (Παναγιώτης Γκρόση).

Με το πέρας των εισηγήσεων δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους, να λύσουν τις απορίες τους, να συζητήσουν για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση του Timbrado και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Ήταν μια εποικοδομητική για όλους εκδήλωση, ικανοποίησε το σύνολο των συμμετεχόντων ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε η βάση για μια μελλοντική εκδήλωση.


Οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικό της ΕΛΙΤ καθώς και CD εκπαίδευσης νεαρών Timbrado (δωρεάν) το οποίο έχουν επιμεληθεί τα μεγαλύτερα ονόματα του Ισπανού τενόρου. Μεταξύ άλλων, Αlvaro Guillen, Francisco Nicolas, Tomas Valenzuela, F.Gomez, Alfonso Gupido.06-04-2014
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΛΙΤ

Την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο  καφέ του  Άλσους Περιστερίου συνάντηση των μελών. Στην παρέα της ΕΛΙΤ βρέθηκε και ο φίλος Δημήτρης Καραγεώργος με τον οποίο συζητήσαμε θέματα διατροφής των καναρινιών. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα το οποίο δείχνει να απασχολεί το σύνολο των εκτροφέων. Ήταν μια όμορφη συνάντηση και κυρίως εποικοδομητική.  

  23-02-2014
  ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: "ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ", με την συμμετοχή του κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (ΜΑΚΗ) ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο-Ε.Λ.Ι.Τ. με θέμα  «Διαχείριση αναπαραγωγικής περιόδου στα καναρίνια».

Η εκδήλωση στόχο είχε να δημιουργήσει μια σωστή βάση για τους νέους εκτροφείς του συλλόγου αλλά και να συζητηθούν οι προβληματισμοί και οι απορίες των παλαιότερων, με την ευκαιρία έναρξης της φετινής αναπαραγωγικής περιόδου.

Ήταν μια συζήτηση που κράτησε αρκετές ώρες, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και παράλληλα κάλυψε και τον πιο απαιτητικό εκτροφέα. Εκτός από τα μέλη της Ε.Λ.Ι.Τ. από την πρωτεύουσα, συμμετείχαν και αρκετά μέλη από την επαρχία.  

Στην επιτυχία της εκδήλωσης, καταλυτικό ρόλο έπαιξε ο εισηγητή κ. Μάκης Γερολυμάτος, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, διότι με την κατάρτισή του και την εμπειρία του στα καναρίνια αλλά και με τη μεταδοτικότητα που διαθέτει κατάφερε να καλύψει το σύνολο των συμμετεχόντων.

Με το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε φαγητό σε ταβέρνα με καλό κρασί.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την εταιρία Κλουβοτεχνική η οποία προσέφερε από 1kg αβγοτροφή King σε κάθε μέλος της Ε.Λ.Ι.Τ.
  26-01-2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ Ε.Λ.Ι.Τ.

Στις 26/1/2014 πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ε.Λ.Ι.Τ.
Αρκετοί φίλοι και μέλη του συλλόγου τίμησαν την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Περιστερίου.
Με την ευχή να έχουμε μια καλή αρχή και και ένα καλό χρόνο ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν καθώς και το κατάστημα  Pet World που προσέφερε μια αβγοτροφή King για τον τυχερό του φλουριού.

  12-01-2014

2η ΓΣ μελών Ε.Λ.Ι.Τ. - Αρχαιρεσίες για Δ.Σ. και Ε.Ε.


Η 12η Ιανουαρίου 2014 ήταν μια ιστορική μέρα διότι πραγματοποιήθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του συλλόγου και αρχαιρεσίες για ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής. Η Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο - Ε.Λ.Ι.Τ. εφαρμόζοντας το καταστατικό της, με δημοκρατικές διαδικασίες μπήκε δυναμικά στην καναρινοκουλτούρα της χώρας μας...
03-01-2014

Ομάδα εργασίας site Ε.Λ.Ι.Τ.


Λίγο πριν βγεί το site στον αέρα, συγκεντρωθήκε η ομαδα εργασιας για τις τελευταιες δοκιμες και βελτιωσεις του.

`

Ο Σύλλογος - Εκδηλώσεις - Εκδηλώσεις 2014