Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español


7ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original

16-18 Νοεμβρίου 2017

Κριτής: κ. Francisco Nicolás San José

------------------

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ------------------


Τόπος: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, 11146 Γαλάτσι (εστία Προσκόπων Γαλατσίου-εντός Δημαρχείου Γαλατσίου), οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας
Διαγωνιζόμενη Κατηγορία: C2 Individual (Μονά)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου.

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός με την παρουσία των συμμετεχόντων εκτροφέων στην αίθουσα κρίσης. Στο τέλος της κρίσης κάθε τετράδας ο κριτής θα σχολιάζει, κάνοντας τεχνικές επισημάνσεις σχετικές με τον κώδικα και το τραγούδι των τιμπράδο. Σκοπός είναι να βελτιώσουν και να αναπτύξουν οι εκτροφείς τις γνώσεις τους, αποκτώντας εμπειρία επάνω στη διαδικασία της αξιολόγησης των τιμπράδο, εμπεδώνοντας τον κώδικα.

Λίγα λόγια για τον κριτή κ. Francisco Nicolás San José

Διεθνής κριτής (OMJ) κατηγορίας C Timbrado Español από το 1990, κριτής Timbrado Español της ισπανικής ομοσπονδίας FECC, της FOE από το 1986 και Malinois Waterslager από το 1987, επίσης κριτής της ισπανικής συνομοσπονδίας COE. Έχει δε κρίνει σε συλλόγους της FECC, FOE, FORGE, FOCDE και της Βαλένθια. Έχει κρίνει ως OMJ στα παγκόσμια πρωταθλήματα της COM: Bocholt (Γρμανία), Zupthen (Ολανδία), Ypres (Βέλγιο), και Tours (Γαλλία), στη διεθνή έκθεση EUROBIRD Roeselare (Βέλγιο), σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Αμερική (στη Νέα Αγγλία, στο Σικάγο, στην Τάμπα και στο Μαϊάμι), δύο φορές στο Σαν Χουάν (Πόρτο Ρίκο) και στην Καρταχένα (Κολομβία). Έχει διατελέσει πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της FOE  και COE για τα Timbrado Español και της Εθνικής Λέσχης Ισπανικών Καναρινιών Φωνής Τιμπράδο.


Προκειμένου να εγκριθεί από το Δ.Σ. η συμμετοχή κάθε μέλους, θα πρέπει το αργότερο μέχρι 22 Οκτωβρίου 2017 να έχει δηλωθεί η συμμετοχή στον Υπ. Δημ. Σχέσεων κ. Πολίτη Νικόλαο 6977710482 ή αποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@elit-timbrado.gr

Λόγω ότι ο αριθμός των τιμπράδος που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό είναι περιορισμένος, κάθε εκτροφέας δύναται να συμμετάσχει με μια τετράδα. Εφόσον οι συνθήκες αλλάξουν θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Δύνεται η δυνατότητα στα μέλη τα οποία δε συμπληρώνουν τετράδα για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, να δηλώσουν και μικρότερο αριθμό τιμπράδος, τα οποία στη συνέχεια με μέριμνα της διοργάνωσης θα συμπληρωθούν ως τετράδα με τιμπράδος άλλου εκτροφέα.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της ΕΛΙΤ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκτροφείς για τη συμμετοχής τους στο διαγωνισμό και για να εγκριθεί η συμμετοχή κάθε διαγωνιζόμενου θα πρέπει το αργότερο μέχρι 06 Νοεμβρίου 2017 να κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR9301101070000010778088798 επ'ονόματι κ. Ν. Παπανδρέου, το ποσό που αντιστοιχεί στα πτηνά με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, κόστος ανά πτηνό 3,00€. Μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Βραβεία που θα απονεμηθούν: - Κατηγορία C2 Στους 10 πρώτους Νικητές στα Μονά
                                                       - Καλύτερο Timbrado- Champion
                                                       - Καλύτερος νέος εκτροφέας


Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Πέμπτη 16-11-2017
14.00-17.00 Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτή.

-Παρασκευή 17-11-2017
08.00-17.00 Κρίση καναρινιών παρουσία των συμμετεχόντων εκτροφέων εντός της αίθουσας κρίσης. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της κρίσης και από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, για όποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διαγωνισμό κατά τις ώρες της κρίσης. Παράλληλα η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο youtube, καινοτομώντας για ακόμα μια φορά με τη χρήση νέων τεχνολογιών.
-Σάββατο 18-11-2017
08.00-17.00 Κρίση καναρινιών (συνέχεια)

17.30 Έκθεση των τιμπράδος ανοιχτή στο κοινό (έως 18.30)

18.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων 7ου διαγωνισμού, Απονομές επάθλων.

18.30 Ολοκλήρωση Έκθεσης, Παράδοση καναρινιών (απεγκλωβισμός).


Αξίζει να θυμάστε


Τα καναρίνια θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου 2,9mm έτους 2017, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν απολυμανθεί για ψείρες. Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μίγμα της διοργάνωσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες) και ειδική ετικέτα σήμανσης με υπόδειξη της θέσης κάθε κλουβιού από τον εκτροφέα. Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για λάθη στην τοποθέτηση της ετικέτας σήμανσης ή για λάθη του εκτροφέα σε αριθμούς δαχτυλιδιών κλπ.

Επιτρέπονται οι εξής  τύποι κλουβιών:  
 • VALENCIANA
 • SEVILLANA
 • WATERSLAGER
 • HARZ
 • AB 21
 • TFC 020


Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

 • Κεχρί 85%
 • Βρώμη 5%
 • Νίζερ 5%
 • Περίλα 3%
 • Λινάρι 2%

-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή στον πρόεδρο της ΕΛΙΤ κ. Ανδρέα Κατσίκη στο κιν. τηλ. 6944135244. Θεωρούμε απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή όλων και στις ομάδες εργασίας, κάτι που θα συμβάλλει στην επιτυχία του διαγωνισμού.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής στο Διαγωνισμό, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον εκτροφέα και να υποβληθεί στην ΟΕΔΕ οπωσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών την Πέμπτη 16-11-2017.

Προσοχή: στη δήλωση συμμετοχής, εφόσον ο εκτροφέας διαθέτει και δαχτυλίδια κωδικού ST999 τα οποία του έχουν χρεωθεί από το σύλλογο, θα πρέπει να αναγράφονται στις θέσεις που δηλώνονται τα καναρίνια με τα δαχτυλίδια αυτά με τον κωδικό ST999 και όχι με τον προσωπικό κωδικό του εκτροφέα (π.χ. Α ST999/061, B ST999/062, C ST999/084, D ST999/005). Παρακαλούμε οι δηλώσεις να είναι ήδη συμπληρωμένες κατά την άφιξή σας στο χώρο, για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στον εγκλωβισμό.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,

-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατροι Διαγωνισμού - Έκθεσης: - Παπακωνσταντής Ιωάννης
                                                   

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

 • Πέτρογλου Αναστάσιος
 • Πολίτης Νικόλαος
 • Τρυφωνόπουλος Χρήστος
 • Αβητίδης Θεόδωρος
 • Λυμπέριος Δημήτριος
  Γοζαδίνος Χαράλαμπος και Σταθόπουλος Διονύσιος ως Αναπληρωματικοί

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στην εστία των Προσκόπων Γαλατσίου εντός του Δημαρχείου Γαλατσίου. Η είσοδος γίνεται από την οδό Ιπποκράτους 2 η οποία είναι η 1η δεξιά παράλληλη στην άνοδο της Λεωφόρου Γαλατσίου, λίγο μετά το μνημείο του Κολοκοτρώνη και λίγο πριν τη Λ. Βεϊκου.

Αφού περάσετε την πύλη του Δημαρχείου, προχωράτε δεξιά, περιμετρικά του κτηρίου και στην πίσω πλευρά θα βρείτε το χώρο της εκδήλωσης.  

 • Με συγκοινωνία: Η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ "608" που ξεκινάει από Ζωγράφου και καταλήγει στο Γαλάτσι είναι βολική για μετάβαση στο χώρο. Κατεβαίνετε στην στάση "Συκιά" ανεβαίνετε περίπου 20 μέτρα πιο πάνω στη Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο πρώτο στενό δεξιά (οδός Πυθαγόρα) και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά (οδός Ιπποκράτους) και εισέρχεστε στο Δημαρχείο Γαλατσίου. Κοντινός σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου είναι των Άνω Πατησίων όπου από εκεί μπορείτε να πάρετε ή ταξί ή στην άνοδο της Αγ. Λαύρας (απέναντι από το σταθμό) την  λεωφορειακή γραμμή "444" και να κατεβείτε στη στάση "Συκιά" της Λ. Γαλατσίου.

 • Με αυτοκίνητο: Με κατεύθυνση την άνοδο της Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο τέλος της δεξιά (διασταύρωση με Λ. Βεϊκου, Goody's), στην οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά βρίσκουμε την Ιπποκράτους όπου σε 200μ περίπου στην αριστερή πλευρά συναντάμε το Δημαρχείο Γαλατσίου. Διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και εντός αλλά και εκτός του Δημαρχείου. Εάν έρχεστε από την Λ. Πρωτοπαπαδάκη με πορεία προς την Λ. Βεϊκου θα στρίψετε αριστερά στη διασταύρωση στο τέλος της και στον πρώτο πάλι δρόμο δεξιά (Ιπποκράτους). Εάν έρχεστε από Λ. Βεϊκου θα κατευθυνθείτε προς την οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο στρίβετε δεξιά (Ιπποκράτους).


Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 7ος Διαγωνισμός Timbrado Espanol Original της ΕΛΙΤ