Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español
4ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español
08-10 Ιανουαρίου 2016

Κριτής: κ. Jose Alberto Acedo Rodriguez (O.M.J.)

------------

Ανακοινώνεται ο 4ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español της ΕΛΙΤ


Τόπος: Four Seasons Hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Γλυφάδα, οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας
Διαγωνιζόμενη Κατηγορία: C1 stam (ομάδες)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων.

------------
ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ 4ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΙΤ:
                         

--------------

Λίγα λόγια για τον κριτή κ. Jose Alberto Acedo Rodriguez


Η εκτροφή καναρινιών στην περίπτωση του κ. Αλμπέρτο είναι οικογενειακή παράδοση. Το ενδιαφέρον του για την κρίση των καναρινιών και την περεταίρω γνώση για αυτά ξεκίνησε το 1994. Ως υποψήφιος κριτής ξεκίνησε με δάσκαλο τον Álvaro Guillen ένα θρύλο του τιμπράδο. Στη συνέχεια δάσκαλός του ήταν ο  Francisco Nicolás San José και ο Anastasio García, προσωπικότητες που τον βοήθησαν να αναπτύξει τις δυνατότητές του ως υποψήφιος κριτής και που τον δίδαξαν να τηρεί τον κώδικα του τιμπράδο. Ξεκίνησε να κρίνει το 1996 στη Μαδρίτη στο σύλλογο του Villaverde, του Alcala de Henares, στη Coslada, στη Villalva, στη Murcia, στο Puerto Llano κλπ. Στο πρωτάθλημα της Ισπανίας στη Σεβίλλη το 2003 έγινε κριτής διεθνής OMJ και έκρινε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λοζάνη. Στη συνέχει έκρινε στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το 2004 στο Michigan, το 2007 στην Κολομβία στην Μπαρανκίγια, το 2010 έκρινε στο εθνικό πρωτάθλημα στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, το 2012 στο Μαϊάμι και το 2014 στην Αθήνα στην ΕΛΙΤ. Το 2015 έκρινε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και στις αρχές του 2016 θα κρίνει πάλι στην Αθήνα στην ΕΛΙΤ. Πρόκειται μια προσωπικότητα που γνωρίζει άριστα την ισπανική φυλή και έχει αφιερώσει όλη του την καριέρα στους εκτροφείς και στην κρίση του τιμπράδο.    


Οι εκτροφείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό πρέπει να το δηλώσουν στον κ. Πολίτη Νικόλαο 6977710482 το αργότερο έως 20 Δεκεμβρίου 2015.

Στη συνέχεια και προκειμένου να εγκριθεί από το Δ.Σ. η συμμετοχή, κάθε μέλος θα πρέπει το αργότερο μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2015 να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR9301101070000010778088798 επ'ονόματι κ. Ν. Παπανδρέου, το ποσό που αντιστοιχεί στα πτηνά με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση (κατόπιν της εγκρίσεως του Δ.Σ.), κόστος ανά πτηνό 3,00€. Μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ως αιτιολογία στην κατάθεση, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός εκτροφέα (πχ. ST210) και το ονοματεπώνυμό του, ενώ θα πρέπει να ενημερώνεται παράλληλα ο ταμίας στο κιν. τηλ. 6932225363 ή στο email του συλλόγου.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού εκτροφέων και πτηνών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων για τον καλύτερο προγραμματισμό, επισημαίνεται ότι εκπρόθεσμη κατάθεση του ποσού συμμετοχής θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του εκτροφέα από τη διοργάνωση.Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Παρασκευή 08-01-2016: 13.00 έως 17.00 Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτή.

-Σάββατο 09 έως Κυριακή 09-01-2016: 08.00-18.00 Κρίση καναρινιών. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της κρίσης από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης,για όποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διαγωνισμό, οποιαδήποτε ημέρα κατά τις ώρες της κρίσης. Παράλληλα η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο youtube, καινοτομώντας για ακόμα μια φορά κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.

-Κυριακή 10-01-2016: 12.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, Απονομές επάθλων. Παράδοση καναρινιών (απεγκλωβισμός).


Αξίζει να θυμάστε


Τα καναρίνια θα πρέπει να φέρουν μεταλλικό  δαχτυλίδι κλειστού τύπου, διαμέτρου 2,9mm τρέχοντος έτους, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν απολυμανθεί για ψείρες. Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μίγμα της έκθεσης.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες).

Επιτρέπονται οι εξής  τύποι κλουβιών:  
 • VALENCIANA
 • SEVILLANA
 • WATERSLAGER
 • HARZ
 • AB 21
 • TFC 020

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι :

 • Κεχρί 85%
 • Βρώμη 5%
 • Νίζερ 5%
 • Καναβούρι 3%
 • Ρούψεν 2%


-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή.

-Το κόστος συμμέτοχης για κάθε διαγωνιζόμενο καναρίνι  ορίζεται στα 3,00€.

-Προς διευκόλυνση των μελών μας από την επαρχία παρακαλούμε όπως υπάρξει τηλεφωνική προσυνεννόηση. Σε κάθε περίπτωση τα καναρίνια και των μελών από επαρχία θα πρέπει να παραδοθούν στο χώρο εγκλοβισμού. Καμία παραλλαβή πτηνών δεν δύναται να γίνει από την ΟΕΔΕ ή το Δ.Σ. εκτός του χώρου αυτού.

-Για τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΙΤ που επιθυμούν, παρέχεται η δυνατότητα  να παρακολουθήσουν την διαδικασία της κρίσης ζωντανά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα υπάρχει στο χώρο του διαγωνισμού.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής στο Διαγωνισμό, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον εκτροφέα και να υποβληθεί στην ΟΕΔΕ οποσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών στις 08-01-2016.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,
-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατρος Διαγωνισμού - Έκθεσης: Χανιωτάκης Ιωάννης

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης 2016 της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

 • Κατσίκης Ανδρέας
 • Πέτρογλου Αναστάσιος
 • Τρυφωνόπουλος Χρήστος
 • Σπυράτος Θρασύβουλος
 • Σταθόπουλος Διονύσιος
...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΕΚΘΕΣΗΣ


Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στο Four Seasons Hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Γλυφάδα.Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 4ος Διαγωνισμός καναρινιών φωνής Timbrado Español της ΕΛΙΤ