Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español
4ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original της ΕΛΙΤ

12-16 Δεκεμβρίου 2019

Κριτές: κ. David Buenavida Gaspar (FECC)
κ.  Χρήστος Τρυφωνόπουλος (FECC/ΠΟΟ)

------------------

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
------------------Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνεται ο 4ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C της ΕΛΙΤ.


Τόπος: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, 11146 Γαλάτσι (εστία Προσκόπων Γαλατσίου-εντός Δημαρχείου Γαλατσίου), οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας


Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά) - Β Ενήλικα (Adultos)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων της ΠΟΟ ή συλλόγων άλλων Ομοσπονδιών.
------------

Λίγα λόγια για τους κριτές


κ. David Buenavida Gaspar


Είναι εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με εθνικό κωδικό Y-950. Κριτής καναρινιών φωνής Timbrado  
Español Original της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto - F.E.C.C.).


Είναι δρυτικό μέλος και ταμίας του Δ.Σ. του συλλόγου Club Timbradista el Cascabel

κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος


Είναι εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με κωδικό ST16 (ΕΛΙΤ) και Τ004 (CNCCTE). Κριτής καναρινιών
φωνής Timbrado Español Original της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto-
F.E.C.C.) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ).

Έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας του Δ.Σ. της ΕΛΙΤ, οργανωτικός γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας
Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και γραμματέας της COM-Hellas.

Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο-ΕΛΙΤ και μέλος του ισπανικού
συλλόγου Club  National del Canario de Canto Timbrado Español-CNCCTE.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιος εκτροφέας μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Ομοσπονδιακός Διαγωνισμό - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C θα πρέπει να εκδηλώσει ενδιαφέρον δηλώνοντας άμεσα τηλεφωνικά στον κ. Νικόλαο Πολίτη (κιν. τηλ. 6977710482) ή στο  info@elit-timbrado.gr τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση καθώς και την κατηγορία στην οποία θα διαγωνιστούν τα καναρίνια [διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά) - Β Ενήλικα (Adultos)], και προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή το αργότερο έως την Κυριακή 01 Δεκεμβρίου 2019 θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό της ΕΛΙΤ στην Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR9401101070000010700465403, το ποσό που αντιστοιχεί στα καναρίνια με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Προϋπόθεση δηλώσεων ανά κατηγορία:
-Κάθε εκτροφέας που συμμετέχει με μια τετράδα μπορεί να δηλώση συμμετοχή σε μια από τις κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά).

-Κάθε εκτροφέας που συμμετέχει με πάνω από μια τετράδες, εφόσον είναι ζυγός αριθμός (2, 4, 6, 8, 10 τετράδες κλπ) τότε υποχρεωτικά δηλώνει τις μισές στην κατηγορία C1 stam (ομάδες) και τις υπόλοιπες μισές στην κατηγορία C2 individual (μονά).

-Κάθε εκτροφέας που συμμετέχει με πάνω από μια τετράδες, εφόσον είναι μονός αριθμός (3, 5, 7, 9, 11 τετράδες κλπ) τότε υποχρεωτικά δηλώνει τις μισές στην κατηγορία C1 stam (ομάδες), τις υπόλοιπες μισές στην κατηγορία C2 individual (μονά) και τη μια που περισσεύει σε οποια κατηγορία επιθυμεί. Για παράδειγμα, εκτροφέας που συμμεέχει με 5 τετράδες, δηλώνει υποχρεωτικά 2 τεράδες στην κατηγορία C1 stam (ομάδες), 2 τετράδες στην κατηγορία C2 individual (μονά) και μια (5η) σε όποια κατηγορία επιθυμεί.  

Κόστος Συμμετοχής:
Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα εκτροφέα μέχρι δύο τετράδες ορίζεται στα 3,00€ ανά καναρίνι (12,00€/τετράδα).
Στην περίπτωση όπου εκτροφέας συμμετέχει με πάνω από δύο τετράδες τότε για τις επιπλέον τετράδες το κόστος ανά καναρίνι θα είναι 1,50€ (6,00€/επιπλέον τετράδα).

Η κατηγορία Β Ενηλίκων, αφορά σε Timbrado μεγαλύτερα του ενός έτους και πέραν της διαγωνιστικής διαδικασίας, θεωρείται πολύ σημαντική η συμμετοχή των μελών στην κατηγορία αυτή, ειδικά των νεοεισερχόμενων στο χόμπι, προκειμένου έτσι να αξιολογηθούν οι γεννήτορες και οι δάσκαλοι ώστε να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να εξορθολογήσουν την εκτροφή τους.
Τα Timbrados στην κατηγορία αυτή μπορεί να είναι ακόμη και χωρίς δαχτυλίδι ή να είναι ακόμα και εκτροφής άλλους εκτροφέα, εντός ή εκτός της ΕΛΙΤ. Για την κατηγορία αυτή συμπληρώνεται διαφορετική δήλωση συμμετοχής με την ένδειξη Κατηγορία Β.

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τυχόν εκπρόθεσμη κατάθεση του χρηματικού ποσού μπορεί να οδηγήσει σε ΑΚΥΡΩΣΗ της συμμετοχής σας, εφόσον θα έχει ήδη καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός καναρινιών που μπορούν να κριθούν στο διαγωνισμό. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης του χρηματικού ποσού στον λογαριασμό του σωματείου.

Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη (π.χ. κατάθεση από λογαριασμό τρίτου, όπου δεν εμφανίζονται τα στοιχεία του μέλους κλπ), τα μέλη κατά την κατάθεση θα πρέπει να αναφέρουν στην αιτιολογία τα εξής:
1. Κωδικό μέλους,
2. Ονοματεπώνυμο,
3. Συνολικός αριθμό συμμετεχόντων καναρινιών (ασχέτως κόστους)
4. Διακριτή αναφορά στην περίπτωση που ταυτόχρονα κατατίθεται και η συνδρομή ή άλλο ποσό για άλλο λόγο υπέρ του συλλόγου.

Παράδειγμα κειμένου αιτιολογίας κατάθεσης: ST201 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2019.

Επισημαίνεται, ότι τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τα μέλη και μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Βρείτε παρακάτω τη δήλωση συμμετοχής.


Βραβεία που θα απονεμηθούν:     - Κατηγορία C1 Στους 10 πρώτους Νικητές στις Ομάδες
                                                       - Κατηγορία C2 Στους 10 πρώτους Νικητές στα Μονά
                                                       - Κατηγορία Β Στους 3 πρώτους Νικητές (ως Μονά)
                                                       - Καλύτερο Timbrado- Champion
                                                       - Καλύτερος εκτροφέας
                                                       - Καλύτερος νέος (πρωτοεμφανιζόμενος) εκτροφέας
                                                       - Καλύτερο Cascabeleo
                                                       

------------------------------------------


Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Πέμπτη 12-12-2019: 15.00 έως 19.00
Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός).

-Παρασκευή 13-12-2019, Σάββατο 14-12-2019 και Κυριακή 15-12-2019: 08.30-16.00
Κρίση καναρινιών.

Θα επιτρέπεται η παρουσία των συμμετεχόντων εκτροφέων εντός της αίθουσας κρίσης, στην οποία θα διαγωνίζεται η κατηγορία C2 individual (μονά), ενώ η κατηγορία C1 stam (ομάδες) θα είναι κλειστή χωρίς παρουσία εκτροφέων σε διαφορετική αίθουσα. Η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο YouTube και στο Facebook, καινοτομώντας για ακόμα μια φορά με τη χρήση νέων τεχνολογιών.


Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, θα γίνουν οι απονομές των βραβείων ενώ παράλληλα θα είναι ανοιχτή η έκθεση των Timbrados. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός.


Αξίζει να θυμάστε

Τα καναρίνια που θα δηλωθούν στην κατηγορία C1 & C2, θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου από 2,9mm έως 3,0mm έτους 2019, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν αποπαρασιτωθεί (για ψείρες κλπ). Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μείγμα της διοργάνωσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες) και ειδική ετικέτα σήμανσης με υπόδειξη της θέσης κάθε κλουβιού από τον εκτροφέα παρουσία του.

Για τυχόν λάθη στη δήλωση θέσης και κατηγορίας, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ η ΟΕΔΕ και οι ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για λάθη στην τοποθέτηση της ετικέτας σήμανσης ή για λάθη του εκτροφέα σε αριθμούς δαχτυλιδιών κλπ.
 
Επιτρέπονται αποκλειστικά κλουβιά διαγωνισμού VALENCIANA

  • Τα κλουβιά στη βαλίτσα μεταφορά τοποθετούνται:
  • Τα κλουβιά στο τραπέζι κρίσης τοποθετούνται:

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

  • Κεχρί 85%
  • Βρώμη 5%
  • Νίζερ 5%
  • Περίλα 3%
  • Λινάρι 2%

-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή στον ταμία της ΕΛΙΤ κ. Λυμπέριο Δημήτριο στο κιν. τηλ. 6936529629 ή αποστέλλοντας μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο info@elit-timbrado.gr. Θεωρούμε απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή όλων και στις ομάδες εργασίας, κάτι που θα συμβάλλει στην επιτυχία του διαγωνισμού.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής C1 & C2  για το Διαγωνισμό,
-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής Β  για το Διαγωνισμό,

θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον εκτροφέα και να υποβληθούν στην ΟΕΔΕ οπωσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών την Πέμπτη 12-12-2019. Για συμμετοχή με δαχτυλίδια Junior παρακαλούμε να συμπληρωθεί ξεχωριστά (επιπλέον) έντυπο.

Παρακαλούμε οι δηλώσεις να είναι ήδη συμπληρωμένες κατά την άφιξή σας στο χώρο, για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στον εγκλωβισμό.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,

-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατροι Διαγωνισμού - Έκθεσης: - Παπακωνσταντής Ιωάννης
                                                   

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

-Σταθόπουλος Διονύσιος
-Λυμπέριος Δημήτριος
-Πολίτης Νικόλαος
-Λώλος Απόστολος
-Αβιτήδης Θεόδωρος
Αναπληρωματικοί: Καταραχιάς Ευάγγελος

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στην εστία των Προσκόπων Γαλατσίου εντός του Δημαρχείου Γαλατσίου. Η είσοδος γίνεται από την οδό Ιπποκράτους 2 η οποία είναι η 1η δεξιά παράλληλη στην άνοδο της Λεωφόρου Γαλατσίου, λίγο μετά το μνημείο του Κολοκοτρώνη και λίγο πριν τη Λ. Βεϊκου.

Αφού περάσετε την πύλη του Δημαρχείου, προχωράτε δεξιά, περιμετρικά του κτηρίου και στην πίσω πλευρά θα βρείτε το χώρο της εκδήλωσης.  

  • Με συγκοινωνία: Η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ "608" που ξεκινάει από Ζωγράφου και καταλήγει στο Γαλάτσι είναι βολική για μετάβαση στο χώρο. Κατεβαίνετε στην στάση "Συκιά" ανεβαίνετε περίπου 20 μέτρα πιο πάνω στη Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο πρώτο στενό δεξιά (οδός Πυθαγόρα) και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά (οδός Ιπποκράτους) και εισέρχεστε στο Δημαρχείο Γαλατσίου. Κοντινός σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου είναι των Άνω Πατησίων όπου από εκεί μπορείτε να πάρετε ή ταξί ή στην άνοδο της Αγ. Λαύρας (απέναντι από το σταθμό) την  λεωφορειακή γραμμή "444" και να κατεβείτε στη στάση "Συκιά" της Λ. Γαλατσίου.

  • Με αυτοκίνητο: Με κατεύθυνση την άνοδο της Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο τέλος της δεξιά (διασταύρωση με Λ. Βεϊκου, Goody's), στην οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά βρίσκουμε την Ιπποκράτους όπου σε 200μ περίπου στην αριστερή πλευρά συναντάμε το Δημαρχείο Γαλατσίου. Διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και εντός αλλά και εκτός του Δημαρχείου. Εάν έρχεστε από την Λ. Πρωτοπαπαδάκη με πορεία προς την Λ. Βεϊκου θα στρίψετε αριστερά στη διασταύρωση στο τέλος της και στον πρώτο πάλι δρόμο δεξιά (Ιπποκράτους). Εάν έρχεστε από Λ. Βεϊκου θα κατευθυνθείτε προς την οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο στρίβετε δεξιά (Ιπποκράτους).Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 4ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός Timbrado Espanol