Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español
3ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C

07-10 Δεκεμβρίου 2017

Κριτές: κ. Francisco Nicolas San Jose (FECC) OMJ
κ. Anastasio Garcia Garcia (FECC)
       κ. Alberto Acedo Rodriguez (FECC) OMJ

------------------


------------------
------------------

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνεται ο 3ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C της ΠΟΟ που διοργανώνεται από την ΕΛΙΤ.


Τόπος: Ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS Πλατεία Καραϊσκάκη (Μ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας

Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων της ΠΟΟ ή συλλόγων άλλων Ομοσπονδιών.
------------

Λίγα λόγια για τους κριτές


κ. Francisco Nicolás San José

Διεθνής κριτής (OMJ) κατηγορίας C Timbrado Español από το 1990, κριτής Timbrado Español της ισπανικής ομοσπονδίας FOE από το 1986 και Malinois Waterslager από το 1987, επίσης κριτής της ισπανικής συνομοσπονδίας COE. Έχει δε κρίνει σε συλλόγους της FOE, FORGE, FOCDE και της Βαλένθια. Έχει κρίνει ως OMJ στα παγκόσμια πρωταθλήματα της COM: Bocholt (Γρμανία), Zupthen (Ολανδία), Ypres (Βέλγιο), και Tours (Γαλλία), στη διεθνή έκθεση EUROBIRD Roeselare (Βέλγιο), σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Αμερική (στη Νέα Αγγλία, στο Σικάγο, στην Τάμπα και στο Μαϊάμι), δύο φορές στο Σαν Χουάν (Πόρτο Ρίκο), στην Καρταχένα (Κολομβία) και στην Ελλάδα. Έχει διατελέσει πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της FOE και COE για τα Timbrado Español και της Εθνικής Λέσχης Ισπανικών Καναρινιών Φωνής Τιμπράδο. Είναι επίσης κριτής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής FECC καθώς και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Timbrado Español Original στη FECC.κ. Anastasio Garcia Garcia

Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Timbrado Español Original στη FECC. Πρόεδρος (πρώην) του συμβούλου του κολεγίου  
των κριτών της FOE. Πρόεδρος (πρώην)  της Τεχνικής Επιτροπής Timbrado Español στη FOE. Ιδρυτής του συλλόγου Club  National del Canario de Canto Timbrado Español έχοντας την επιμέλεια του καταστατικού και άλλων εγγράφων.
Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην Udine (Ιταλία) και διάφορες άλλες εθνικές βραβεύσεις. Κριτής Timbrado για πάνω από 30 χρόνια. Συγγραφέας της εισαγωγής και της αφήγηση για το καναρίνι και την ιστορία του «De la Cinta del Timbrado»
Συγγραφέας πολλών άρθρων για το Timbrado, για την αναπαραγωγή, τη δομή και την τεχνική κ.λπ.
Εν αναμονή δημοσίευσης του μεγάλου βιβλίου του Timbrado Español.
Εν αναμονή δημοσίευσης του βιβλίου "Τεχνική Μελέτη του τραγουδιού του Timbrado Español".
κ. Jose Alberto Acedo Rodriguez

Η εκτροφή καναρινιών στην περίπτωση του κ. Αλμπέρτο είναι οικογενειακή παράδοση. Το ενδιαφέρον του για την κρίση των καναρινιών και την περεταίρω γνώση για αυτά ξεκίνησε το 1994. Ως υποψήφιος κριτής ξεκίνησε με δάσκαλο τον Álvaro Guillen ένα θρύλο του τιμπράδο. Στη συνέχεια δάσκαλός του ήταν ο  Francisco Nicolás San José και ο Anastasio García, προσωπικότητες που τον βοήθησαν να αναπτύξει τις δυνατότητές του ως υποψήφιος κριτής και που τον δίδαξαν να τηρεί τον κώδικα του τιμπράδο. Ξεκίνησε να κρίνει ως κριτής FOE το 1996 στη Μαδρίτη στο σύλλογο του Villaverde, του Alcala de Henares, στη Coslada, στη Villalva, στη Murcia, στο Puerto Llano κλπ. Στο πρωτάθλημα της Ισπανίας στη Σεβίλλη το 2003 έγινε κριτής διεθνής OMJ και έκρινε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Λοζάνη. Στη συνέχει έκρινε στο εθνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ το 2004 στο Michigan, το 2007 στην Κολομβία στην Μπαρανκίγια, το 2010 έκρινε στο εθνικό πρωτάθλημα στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, το 2012 στο Μαϊάμι και το 2014 στην Αθήνα στην ΕΛΙΤ. Το 2015 έκρινε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και στις αρχές του 2016 έκρίνει πάλι στην Αθήνα στην ΕΛΙΤ. Κριτής Πρόκειται μια προσωπικότητα που γνωρίζει άριστα την ισπανική φυλή και έχει αφιερώσει όλη του την καριέρα στους εκτροφείς και στην κρίση του τιμπράδο. Είναι κριτής και μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Timbrado Español Original στη FECC.    


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιος εκτροφέας μέρος στον 3ο Πανελλήνιο Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσει ενδιαφέρον δηλώνοντας τηλεφωνικά στον κ. Νικόλαο Πολίτη (κιν. τηλ. 6977710482) τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση, το αργότερο έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της ΕΛΙΤ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκτροφείς για τον αριθμό των καναρινιών με τον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και για να ολοκληρωθεί η δήλωση και να εγκριθεί η συμμετοχή κάθε διαγωνιζόμενου θα πρέπει το αργότερο μέχρι την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR9301101070000010778088798 επ'ονόματι κ. Ν. Παπανδρέου, το ποσό που αντιστοιχεί στα πτηνά με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, κόστος ανά πτηνό 3,00€.

Μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ως αιτιολογία στην κατάθεση, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός εκτροφέα (πχ. ST110) και το ονοματεπώνυμό του, ενώ θα πρέπει να ενημερώνεται παράλληλα ο ταμίας στο κιν. τηλ. 6932225363 ή στο email του συλλόγου.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού εκτροφέων και πτηνών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων για τον καλύτερο προγραμματισμό, επισημαίνεται ότι εκπρόθεσμη κατάθεση του ποσού συμμετοχής θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του εκτροφέα από τη διοργάνωση.

Προς εξυπηρέτηση των μελών δύναται την συμμετοχή τους να την καταβάλλουν σε μετρητά στην εκδήλωση της ΕΛΙΤ 2η Bodeguilla 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλάτσι (Δημαρχείο Γαλατσίου), 10:30 πμ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.   

Βρείτε παρακάτω τη δήλωση συμμετοχής.

Βραβεία που θα απονεμηθούν: - Κατηγορία C1 Στους 10 πρώτους Νικητές στις Ομάδες
                                                       - Κατηγορία C2 Στους 10 πρώτους Νικητές στα Μονά
                                                       - Καλύτερο Timbrado- Champion
                                                       - Καλύτερος εκτροφέας
                                                       - Καλύτερος νέος εκτροφέας
                                                       - Καλύτερο Cascabeleo


------------------------------------------

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΛΙΤ

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν (μετά το πέρας των κρίσεων των κανονικών κατηγοριών) θα υπάρξει και κατηγορία Β στην οποία θα αξιολογηθούν έγκυρα και υπεύθυνα, πτηνά παρελθόντων ετών, κάθε ηλικίας, του ιδίου ή άλλου εκτροφέα ή πουλιά χωρίς δαχτυλίδι κλπ ή που έχουν αξιολογηθεί στο παρελθόν αλλά οι εκτροφείς επιθυμούν να επαναξιολογήσουν.

Η κατηγορία αυτή θα είναι εκτός συναγωνισμού και χωρίς συμμετοχή στα βραβεία ενώ συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μόνο τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΙΤ.

Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εκτροφείς να έχουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα της ποιότητας των καναρινιών τους που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν ως γεννήτορες  ή ως δασκάλους.

Στα αξιολογούμενα καναρίνια θα δοθεί καρτέλα αξιολόγησης με αναλυτική βαθμολογία ανά νότα και συνολικά.
 
Κόστος συμμετοχής 3€ ανά καναρίνι.

Δηλώσεις συμμετοχής: ότι ισχύει για τις κατηγορίες C1, C2 όπως περιγράφηκε παραπάνω, το αργότερο έως την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. της ΕΛΙΤ κ. Πολίτη Νικόλαο 6977710482
 ---

Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Πέμπτη 07-12-2017: 13.00 έως 18.00 Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτών. Κλικ εδώ για οδηγίες εισόδου από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

-Παρασκευή 08 και Σάββατο 09-12-2017: 08.30-17.30 Κρίση καναρινιών. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της κρίσης από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αίθουσα, για οποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διαγωνισμό, οποιαδήποτε ημέρα κατά τις ώρες της κρίσης. Παράλληλα η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο youtube και στο Facebook, καινοτομώντας για ακόμα μια φορά κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.

Σάββατο 09-12-2017 ώρα 18.00-18:30: Διάλλειμα για καφέ προσφορά της ΕΛΙΤ στην αίθουσα εκδηλώσεων-απονωμών. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση αποτελεσμάτων και η Τελετή Απονομής Επάθλων. Έκθεση των πτηνών ανοιχτή στο κοινό. Με το πέρας των απονομών θα γίνει η παράδοση των καναρινιών (απεγκλωβισμός).

-Κυριακή 10-12-2017: Αποχώρηση κριτών- Λήξη διαγωνισμού

Αξίζει να θυμάστε


Τα καναρίνια θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου 2,9mm έτους 2017, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν απολυμανθεί για ψείρες. Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μίγμα της διοργάνωσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες) και ειδική ετικέτα σήμανσης με υπόδειξη της θέσης κάθε κλουβιού από τον εκτροφέα. Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για λάθη στην τοποθέτηση της ετικέτας σήμανσης ή για λάθη του εκτροφέα σε αριθμούς δαχτυλιδιών κλπ.

Επιτρέπονται οι εξής  τύποι κλουβιών:  
 • VALENCIANA
 • SEVILLANA
 • WATERSLAGER
 • HARZ
 • AB 21
 • TFC 020


Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

 • Κεχρί 85%
 • Βρώμη 5%
 • Νίζερ 5%
 • Περίλα 3%
 • Λινάρι 2%

-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή στον πρόεδρο της ΕΛΙΤ κ. Ανδρέα Κατσίκη στο κιν. τηλ. 6944135244. Θεωρούμε απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή όλων και στις ομάδες εργασίας, κάτι που θα συμβάλλει στην επιτυχία του διαγωνισμού. Ιδιαίτερη σημασία έχει και η ομάδα εργασίας για την μεταφορά ασυνόδευτων πτηνών από και πρός σταθμούς ΜΜΜ προς εξυπηρέτηση των μελών από την επαρχία και για το λόγω αυτό παρακαλούμε τα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα αυτή να το δηλώσουν άμεσα στον πρόεδρο.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής στο Διαγωνισμό και εδώ για τα εκτός συναγωνισμού, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον εκτροφέα και να υποβληθεί στην ΟΕΔΕ οπωσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών την Πέμπτη 07-12-2017.

Προσοχή: στη δήλωση συμμετοχής, εφόσον ο εκτροφέας διαθέτει και δαχτυλίδια κωδικού ST999 τα οποία του έχουν χρεωθεί από το σύλλογο, θα πρέπει να αναγράφονται στις θέσεις που δηλώνονται τα καναρίνια με τα δαχτυλίδια αυτά με τον κωδικό ST999 και όχι με τον προσωπικό κωδικό του εκτροφέα (π.χ. Α ST999/061, B ST999/062, C ST999/084, D ST999/005). Παρακαλούμε οι δηλώσεις να είναι ήδη συμπληρωμένες κατά την άφιξή σας στο χώρο, για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στον εγκλωβισμό.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,

-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατροι Διαγωνισμού - Έκθεσης: - Παπακωνσταντής Ιωάννης
                                                   

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

 • Πέτρογλου Αναστάσιος
 • Πολίτης Νικόλαος
 • Τρυφωνόπουλος Χρήστος
 • Αβητίδης Θεόδωρος
 • Λυμπέριος Δημήτριος
  Γοζαδίνος Χαράλαμπος και Σταθόπουλος Διονύσιος ως Αναπληρωματικοί

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΕΚΘΕΣΗΣ
Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στο Ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS Πλατεία Καραϊσκάκη (Μ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), Σταθμός Μετρό "Μεταξουργείο".

Tο ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ο όποιος χρεώνεται 10€ ανά ημέρα. Στην περιοχή γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη υπάρχουν και άλλοι χώροι στάθμευσης με ανάλογη χρέωση.

  Ειδικά για τους συμμετέχοντες εκτροφείς, την ημέρα του εγκλωβισμού θα επιτρέπεται στην είσοδο των παρκινγκ του ξενοδοχείου, στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδου και Κολωνού (είσοδος από οδό Κολωνού), ολιγόλεπτη παραμονή για αποβίβαση των πουλιών. Στο σημείο θα παρευρίσκεται μέλος του συλλόγου αλλά και ο υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης για να ενημερώσουν σχετικά και να βοηθήσουν οπού χρειάζεται. Το ίδιο θα ισχύσει και την ημέρα του απεγκλωβισμού μετά την λήξη του διαγωνισμού και το τέλος των απονομών.Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 3ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός Timbrado Espanol