Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español 

5ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original της ΠΟΟ

Διοργάνωση ΕΛΙΤ

Γλυφάδα, 16-19 Δεκεμβρίου 2021

Κριτές: κ. Francisco Nicolas San Jose (FOCVA/COE) OMJ
κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλους (FOCVA/COE/ΠΟΟ)

------------------

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ------------------


Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνεται ο 5ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original της ΠΟΟ που διοργανώνεται από την ΕΛΙΤ.


Τόπος: Four Seasons Hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Γλυφάδα

Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C stam (ομάδες) – C individual (μονά) - Β Ενήλικα (Adultos)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων της ΠΟΟ ή συλλόγων άλλων Ομοσπονδιών.
------------

Λίγα λόγια για τους κριτές


κ. Francisco Nicolás San José

Διεθνής κριτής (OMJ) κατηγορίας C Timbrado Español από το 1990, κριτής Timbrado Español της ισπανικής ομοσπονδίας FOCVA (και πρώην FECC & FOE) από το 1986 και Malinois Waterslager από το 1987, επίσης κριτής της ισπανικής συνομοσπονδίας COE. Έχει δε κρίνει σε συλλόγους της FECC, FOE, FOGE, FOCDE και της Βαλένθια. Έχει κρίνει ως OMJ στα παγκόσμια πρωταθλήματα της COM: Bocholt (Γερμανία), Zupthen (Ολλανδία), Ypres (Βέλγιο), και Tours (Γαλλία), στη διεθνή έκθεση EUROBIRD Roeselare (Βέλγιο), σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Κύπρο και Αμερική (στη Νέα Αγγλία, στο Σικάγο, στην Τάμπα, στην Καληφόρνια και στο Μαϊάμι), δύο φορές στο Σαν Χουάν (Πόρτο Ρίκο) και στην Καρταχένα (Κολομβία). Έχει διατελέσει πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της FOE και COE για τα Timbrado Español και της Εθνικής Λέσχης Ισπανικών Καναρινιών Φωνής Τιμπράδο (Ισπανία).Είναι εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με κωδικό ST16 (ΕΛΙΤ) και Τ004 (CNCCTE). Κριτής καναρινιών
φωνής Timbrado Español Original (εθνικός) της Ισπανικής Ορνιθολογικής Συνομοσπονδίας Confederación Ornitológica Española (C.O.E.) δια της της Ισπανικής Ομοσπονδίας Federación Ornitológica de la Comunidad Valenciana (FOCVA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και πρώην κριτής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto-F.E.C.C.).

Έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΙΤ, οργανωτικός γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και γραμματέας της COM-Hellas.

Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο-ΕΛΙΤ και μέλος του ισπανικού
συλλόγου Club National del Canario de Canto Timbrado Español-CNCCTE.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιος εκτροφέας μέρος στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C της ΠΟΟ θα πρέπει να εκδηλώσει ενδιαφέρον δηλώνοντας άμεσα τηλεφωνικά έως το αργότερο την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 στον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση καθώς και την κατηγορία (stam, individual, B) και προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή θα πρέπει να έχει κατατεθεί στον λογαριασμό της ΕΛΙΤ στην Εθνική  Τράπεζα ΙΒΑΝ GR9401101070000010700465403, το ποσό που αντιστοιχεί στα καναρίνια με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση. Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω μέτρων της πολιτείας, το ποσό θα επιστραφεί στους δικαιούχους.
Προϋπόθεση δηλώσεων ανά κατηγορία:
-Κάθε εκτροφέας που συμμετέχει με μια τετράδα μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε μια από τις κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά).

-Κάθε εκτροφέας που συμμετέχει με πάνω από μια τετράδες, εφόσον είναι ζυγός αριθμός (2, 4, 6, 8, 10 τετράδες κλπ) τότε υποχρεωτικά δηλώνει τις μισές στην κατηγορία C1 stam (ομάδες) και τις υπόλοιπες μισές στην κατηγορία C2 individual (μονά).

-Κάθε εκτροφέας που συμμετέχει με πάνω από μια τετράδες, εφόσον είναι μονός αριθμός (3, 5, 7, 9, 11 τετράδες κλπ) τότε υποχρεωτικά δηλώνει τις μισές στην κατηγορία C1 stam (ομάδες), τις υπόλοιπες μισές στην κατηγορία C2 individual (μονά) και τη μια που περισσεύει σε οποια κατηγορία επιθυμεί. Για παράδειγμα, εκτροφέας που συμμετέχει με 5 τετράδες, δηλώνει υποχρεωτικά 2 τετράδες στην κατηγορία C1 stam (ομάδες), 2 τετράδες στην κατηγορία C2 individual (μονά) και μια (5η) σε όποια κατηγορία επιθυμεί.  

Κόστος Συμμετοχής:
Το κόστος για κάθε συμμετέχοντα εκτροφέα μέχρι δύο τετράδες ορίζεται στα 3,00€ ανά καναρίνι (12,00€/τετράδα).
Στην περίπτωση όπου εκτροφέας συμμετέχει με πάνω από δύο τετράδες τότε για τις επιπλέον τετράδες το κόστος ανά καναρίνι θα είναι 1,50€ (6,00€/επιπλέον τετράδα).

Τα καναρίνια που δηλώνονται στην Κατηγορία Β χρεώνονται ξεχωριστά με κόστος ανά καναρίνι 1,50€ (6,00€/τετράδα).

Η κατηγορία Β Ενηλίκων, αφορά σε Timbrado μεγαλύτερα του ενός έτους και πέραν της διαγωνιστικής διαδικασίας, θεωρείται πολύ σημαντική η συμμετοχή των μελών στην κατηγορία αυτή, ειδικά των νεοεισερχόμενων στο χόμπι, προκειμένου έτσι να αξιολογηθούν οι γεννήτορες και οι δάσκαλοι ώστε να μπορέσουν με τον τρόπο αυτό να εξορθολογήσουν την εκτροφή τους.
Τα Timbrados στην κατηγορία αυτή μπορεί να είναι ακόμη και χωρίς δαχτυλίδι ή να είναι ακόμα και εκτροφής άλλους εκτροφέα, εντός ή εκτός της ΕΛΙΤ. Για την κατηγορία αυτή συμπληρώνεται διαφορετική δήλωση συμμετοχής με την ένδειξη Κατηγορία Β.


ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τυχόν εκπρόθεσμη κατάθεση του χρηματικού ποσού μπορεί να οδηγήσει σε ΑΚΥΡΩΣΗ της συμμετοχής σας, εφόσον θα έχει ήδη καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός καναρινιών που μπορούν να κριθούν στο διαγωνισμό. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης του χρηματικού ποσού στον λογαριασμό του σωματείου.
Η διοργάνωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων καναρινιών ανά εκτροφέα για την εύρυθμη διεξαγωγή του διαγωνισμού ανάλογα με τις συμμετοχές.


Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη (π.χ. κατάθεση από λογαριασμό τρίτου, όπου δεν εμφανίζονται τα στοιχεία του μέλους κλπ), τα μέλη κατά την κατάθεση θα πρέπει να αναφέρουν στην αιτιολογία τα εξής:
1. Κωδικό μέλους,
2. Ονοματεπώνυμο,
3. Συνολικός αριθμό συμμετεχόντων καναρινιών
4. Διακριτή αναφορά στην περίπτωση που ταυτόχρονα κατατίθεται και η συνδρομή ή άλλο ποσό για άλλο λόγο υπέρ του συλλόγου.

Παράδειγμα κειμένου αιτιολογίας κατάθεσης: ST201 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 8 ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2021.

Επισημαίνεται, ότι τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τα μέλη και μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού SARS-Cov 2, σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας τότε, το ποσό θα επιστρέφεται στα μέλη με ευθύνη του συλλόγου.

Δείτε εδώ οδηγίες σχετικά με τους διαγωνισμούς της ΕΛΙΤ Covid-19. Επιπλέον των προβλεπομένων στις οδηγίες, για την προστασία από την διάδοση της Covid-19 η είσοδος στο χώρο του διαγωνισμού θα επιτρέπεται μόνο με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test και κατόπιν θερμομέτρησης.

Ομάδες Εργασίας

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός θα πρέπει να στελεχωθούν οι παρακάτω ομάδες εργασίας:

-Εγκλωβισμού/Απεγκλωβισμού
-Γραμματεία
-Μεταφοράς καναρινιών και φροντίδας

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρχουν αυστηρά έως 5 άτομα στο χώρο (3 μεταφορείς-2 γραμματεία) άρα θα πρέπει να υπάρξουν και βάρδιες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. Θα πρέπει άμεσα όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν τις ομάδες να καλέσουν τον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) για να το δηλώσουν.


Βρείτε παρακάτω τη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ! ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.
Για την προστασία από την διάδοση της Covid-19 η είσοδος θα επιτρέπεται σε ένα-ένα εκτροφέα, μόνο με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test και κατόπιν θερμομέτρησης.

* Για κάθε κατηγορία συμπληρώνεται διαφορετική Δήλωση από κάθε εκτροφέα.Βραβεία που θα απονεμηθούν: - Κατηγορία C1 Στους 3 πρώτους Νικητές στις Ομάδες
                                                       - Κατηγορία C2 Στους 6 πρώτους Νικητές στα Μονά
                                                       - Καλύτερο Timbrado- Champion
                                                       - Καλύτερος εκτροφέας
                                                       - Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος εκτροφέας
                                                       - Καλύτερο Cascabeleo
                                                   
------------------------------------------

Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Πέμπτη 16-12-2021: 14.00 έως 19.00
Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτών.

-Παρασκευή 17-12-2021, Σάββατο 18-12-2021 και Κυριακή 19-12-2021: 08.30-16.30
Κρίση καναρινιών.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται η είσοδος κοινού ή εκτροφέων στο χώρο πλην των μελών των ομάδων εργασίας, της ΟΕΔΕ, του ΔΣ της ΕΛΙΤ και της ΠΟΟ ή/και της ένωσης κριτών της ΠΟΟ. Αυτό επιβάλλεται τόσο λόγω των μέτρων για την πανδημία όσο και σε εφαρμογής της απόφασης της Γ.Σ. της ΕΛΙΤ του 2020.
Συνεπώς, παρακαλούμε να μην προσέρχεστε στο χώρο του διαγωνισμού ασκόπως.

Η ΕΛΙΤ, και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό, θα προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο Facebook.


Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν θα γίνει εκδήλωση για τις απονομές βραβείων στο χώρο, ούτε θα υπάρχει ανοιχτή  έκθεση των Timbrados, ούτε άλλη εκδήλωση λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της COVID-19.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός. Οι εκτροφείς μπορούν να παραλάβουν και νωρίτερα τα καναρίνια τους (πριν τη λήξη του διαγωνισμού), κατόπιν συνεννόησης και εφόσον έχουν κριθεί.


Αξίζει να θυμάστε

Τα καναρίνια που θα δηλωθούν στην κατηγορία Μονά θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου 3,0mm έτους 2021, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν αποπαρασιτωθεί (για ψείρες κλπ). Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μείγμα της διοργάνωσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας ειδική ετικέτα σήμανσης με υπόδειξη της θέσης κάθε κλουβιού από τον εκτροφέα παρουσία του.

Παρακαλούμε οι εκτροφείς να έχουν ήδη από πριν τοποθετήσει οι ίδιοι tire up σε όλα τα κλουβιά (στις πόρτες για ασφάλεια ώστε να μην ανοίγουν) χρώματος μαύρου ή λευκού.

Για τυχόν λάθη στη δήλωση θέσης και κατηγορίας, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ η ΟΕΔΕ και οι ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για λάθη στην τοποθέτηση της ετικέτας σήμανσης ή για λάθη του εκτροφέα σε αριθμούς δαχτυλιδιών κλπ.
 
Επιτρέπονται αποκλειστικά κλουβιά διαγωνισμού VALENCIANA

 • Τα κλουβιά στη βαλίτσα μεταφορά τοποθετούνται:
 • Τα κλουβιά στο τραπέζι κρίσης τοποθετούνται:

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

 • Κεχρί 72%
 • Βρώμη 5%
 • Λιναρι 5%
 • Νιζερ 5%
 • Περιλλα 4%
 • Καμελινα 2%
 • Παπαρούνα 2%
 • Μιλετ 5%

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.


-Τηλέφωνα επικοινωνίας:
 • Πρόεδρος ΕΛΙΤ κ. Θεόδωρο Αβητίδη 6947371775
 • Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ κ. Νικόλαος Πολίτης  6977710482,
 • email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr
                                                   
Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

-Σταθόπουλος Διονύσιος
-Λυμπέριος Δημήτριος
-Αβητίδης Θεόδωρος
-Κατσίκης Ανδρέας
-Νικολαΐδης Λεωνίδας

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο FacebookΠεριεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Timbrado Espanol