Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español






2ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español
24-28 Νοεμβρίου 2015

Κριτής: κ. Luis Gil González (O.M.J.)

------------

Μετά τον επιτυχημένο και καινοτόμο 1o Διαγωνισμό της ΕΛΙΤ του 2014,
ανακοινώνεται ο 2ος Διαγωνισμός - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español


Τόπος: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, 11146 Γαλάτσι (εστία Προσκόπων Γαλατσίου-εντός Δημαρχείου Γαλατσίου), οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας
Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 μονά
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων.

------------

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ


  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ 2ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΙΤ:
                         



------------

Λίγα λόγια για τον κριτή κ. Luis Gil González







Εθνικός κριτής της ισπανικής ομοσπονδίας FOE, της ισπανικής συνομοσπονδίας COE και διεθνής κριτής OMJ από το 1998. Έχει κρίνει ως OMJ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της COM στο Μπάρι της Ιταλίας το 2014, σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Αμερική καθώς και σε πολλούς διαγωνισμούς της Ισπανίας όπου κάθε χρόνο κρίνει πάνω από 1000 πουλιά. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του κολλεγίου κριτών της FOE ενώ είναι πρόεδρος του συλλόγου Sociedad Ornitologica Villa de Collado Villalba στην Μαδρίτη.










Προκειμένου να ολοκληρωθεί η δήλωση και να εγκριθεί από το Δ.Σ. η συμμετοχή, κάθε μέλος θα πρέπει το αργότερο μέχρι 06 Νοεμβρίου 2015να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR9301101070000010778088798 επ'ονόματι κ. Ν. Παπανδρέου, το ποσό που αντιστοιχεί στα πτηνά με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, κόστος ανά πτηνό 3,00€. Μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ως αιτιολογία στην κατάθεση, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός εκτροφέα (πχ. ST110) και το ονοματεπώνυμό του, ενώ θα πρέπει να ενημερώνεται παράλληλα ο ταμίας στο κιν. τηλ. 6932225363 ή στο email του συλλόγου.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού εκτροφέων και πτηνών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων για τον καλύτερο προγραμματισμό, επισημαίνεται ότι εκπρόθεσμη κατάθεση του ποσού συμμετοχής θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του εκτροφέα από τη διοργάνωση.



Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Τρίτη 24-11-2015: 13.00 έως 17.00 Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτή.

-Τετάρτη 25 έως Παρασκευή 27-11-2015: 08.30-16.00 Κρίση καναρινιών. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της κρίσης από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης,για όποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διαγωνισμό, οποιαδήποτε ημέρα κατά τις ώρες της κρίσης. Παράλληλα η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο youtube, καινοτομώντας για ακόμα μια χρονιά κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.

-Παρασκευή 27-11-2015: 17.00-19.00 Σεμινάριο κριτή για τα μέλη. Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό και σε φίλους του συλλόγου που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή για λόγους διευθέτησης του χώρου κλπ.

-Σάββατο 28-11-2015: 10.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, Απονομές επάθλων και παράλληλη Βράβευση Νικητών 2ου διαγωνισμού φωτογραφίας της ΕΛΙΤ, Έκθεση των πτηνών ανοιχτή στο κοινό και παράλληλη έκθεση φωτογραφίας, Παράδοση καναρινιών (απεγκλωβισμός).


Αξίζει να θυμάστε


Τα καναρίνια θα πρέπει να φέρουν μεταλλικό  δαχτυλίδι κλειστού τύπου, διαμέτρου 2,9mm τρέχοντος έτους, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν απολυμανθεί για ψείρες. Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μίγμα της έκθεσης.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες).

Επιτρέπονται οι εξής  τύποι κλουβιών:  
  • VALENCIANA
  • SEVILLANA
  • WATERSLAGER
  • HARZ
  • AB 21
  • TFC 020

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι :

  • Κεχρί 85%
  • Βρώμη 5%
  • Νίζερ 5%
  • Καναβούρι 3%
  • Ρούψεν 2%


-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή.

-Καναρίνια έκτος συναγωνισμού θα κριθούν εφόσον επαρκεί ο χρόνος με κόστος 3,00€/καναρίνι.

-Το κόστος συμμέτοχης για κάθε διαγωνιζόμενο καναρίνι  ορίζεται στα 3,00€.

-Προς διευκόλυνση των μελών μας από την επαρχία παρακαλούμε όπως υπάρξει τηλεφωνική προσυνεννόηση. Σε κάθε περίπτωση τα καναρίνια και των μελών από επαρχία θα πρέπει να παραδοθούν στο χώρο εγκλοβισμού. Καμία παραλλαβή πτηνών δεν δύναται να γίνει από την ΟΕΔΕ ή το Δ.Σ. εκτός του χώρου αυτού.

-Για τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΙΤ που επιθυμούν, παρέχεται η δυνατότητα  να παρακολουθήσουν την διαδικασία της κρίσης ζωντανά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα υπάρχει στο χώρο του διαγωνισμού.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής στο Διαγωνισμό, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον εκτροφέα και να υποβληθεί στην ΟΕΔΕ οποσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών στις 24-11-2015.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,
-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατρος Διαγωνισμού - Έκθεσης: Χανιωτάκης Ιωάννης

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης 2015 της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

  • Κατσίκης Ανδρέας
  • Πέτρογλου Αναστάσιος
  • Τρυφωνόπουλος Χρήστος
  • Σπυράτος Θρασύβουλος
  • Σταθόπουλος Διονύσιος

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στην εστία των Προσκόπων Γαλατσίου εντός του Δημαρχείου Γαλατσίου. Η είσοδος γίνεται από την οδό Ιπποκράτους 2 η οποία είναι η 1η δεξιά παράλληλη στην άνοδο της Λεωφόρου Γαλατσίου, λίγο μετά το μνημείο του Κολοκοτρώνη και λίγο πριν τη Λ. Βεϊκου.

Αφού περάσετε την πύλη του Δημαρχείου, προχωράτε δεξιά, περιμετρικά του κτηρίου και στην πίσω πλευρά θα βρείτε το χώρο της εκδήλωσης.  

  • Με συγκοινωνία: Η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ "608" που ξεκινάει από Ζωγράφου και καταλήγει στο Γαλάτσι είναι βολική για μετάβαση στο χώρο. Κατεβαίνετε στην στάση "Συκιά" ανεβαίνετε περίπου 20 μέτρα πιο πάνω στη Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο πρώτο στενό δεξιά (οδός Πυθαγόρα) και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά (οδός Ιπποκράτους) και εισέρχεστε στο Δημαρχείο Γαλατσίου. Κοντινός σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου είναι των Άνω Πατησίων όπου από εκεί μπορείτε να πάρετε ή ταξί ή στην άνοδο της Αγ. Λαύρας (απέναντι από το σταθμό) τηνλεωφορειακή γραμμή "444" και να κατεβείτε στη στάση "Συκιά" της Λ. Γαλατσίου.

  • Με αυτοκίνητο: Με κατεύθυνση την άνοδο της Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο τέλος της δεξιά (διασταύρωση με Λ. Βεϊκου, Goody's), στην οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά βρίσκουμε την Ιπποκράτους όπου σε 200μ περίπου στην αριστερή πλευρά συναντάμε το Δημαρχείο Γαλατσίου. Διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και εντός αλλά και εκτός του Δημαρχείου. Εάν έρχεστε από την Λ. Πρωτοπαπαδάκη με πορεία προς την Λ. Βεϊκου θα στρίψετε αριστερά στη διασταύρωση στο τέλος της και στον πρώτο πάλι δρόμο δεξιά (Ιπποκράτους). Εάν έρχεστε από Λ. Βεϊκου θα κατευθηνθειτε προς την οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο στίβετε δεξιά (Ιπποκράτους).






Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 2ος Διαγωνισμός Timbrado Espanol της ΕΛΙΤ