Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español
2ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C

09-12 Δεκεμβρίου 2016

Κριτές:  - κ. David Buenavida Gaspar
            - κ. José Luis Luengo Garcia
         - κ. Jaime Pizarro Pintado

------------
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ 2ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΙΤ:
                         ------------------

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνεται ότι η ΕΛΙΤ ανέλαβε, τη διοργάνωση και του 2ου Πανελλήνιου Ομοσπονδιακού Διαγωνισμού - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C.


Τόπος: Ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS Πλατεία Καραϊσκάκη (Μ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας

Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων της ΠΟΟ ή συλλόγων άλλων Ομοσπονδιών.
------------

Λίγα λόγια για τους κριτές

- κ. David Buenavida Gaspar


Εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με εθνικό κωδικό Y-950. Κριτής καναρινιών φωνής Timbrado Español Original της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto - F.E.C.C.)

Ιδρυτικό μέλος και ταμίας του Δ.Σ. του συλλόγου Club Timbradista el Cascabel
- κ. José Luis Luengo GarciaΕκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με εθνικό κωδικό Y-329. Κριτής καναρινιών φωνής Timbrado Español Original της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto - F.E.C.C.)

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Club Timbradista el Cascabel- κ. Jaime Pizarro Pintado

 

Εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με εθνικό κωδικό Y-806. Κριτής καναρινιών φωνής Timbrado Español Original της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto - F.E.C.C.)

Ιδρυτικό μέλος και Μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου Club Timbradista el Cascabel
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιος εκτροφέας μέρος στον 2ο Πανελλήνιο Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσει ενδιαφέρον δηλώνοντας τηλεφωνικά στον κ. Νικόλαο Πολίτη (κιν. τηλ. 6977710482) τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση, το αργότερο έως την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016.
Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της ΕΛΙΤ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκτροφείς για τον αριθμό των καναρινιών με τον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και για να ολοκληρωθεί η δήλωση και να εγκριθεί η συμμετοχή κάθε διαγωνιζόμενου θα πρέπει το αργότερο μέχρι 30 Νοεμβρίου 2016 να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR9301101070000010778088798 επ'ονόματι κ. Ν. Παπανδρέου, το ποσό που αντιστοιχεί στα πτηνά με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, κόστος ανά πτηνό 3,00€. Μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ως αιτιολογία στην κατάθεση, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός εκτροφέα (πχ. ST110) και το ονοματεπώνυμό του, ενώ θα πρέπει να ενημερώνεται παράλληλα ο ταμίας στο κιν. τηλ. 6932225363 ή στο email του συλλόγου.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού εκτροφέων και πτηνών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων για τον καλύτερο προγραμματισμό, επισημαίνεται ότι εκπρόθεσμη κατάθεση του ποσού συμμετοχής θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του εκτροφέα από τη διοργάνωση.

------------------------------------------

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν (μετά το πέρας των κρίσεων των κανονικών κατηγοριών) θα υπάρξει και κατηγορία Β στην οποία θα αξιολογηθούν έγκυρα και υπεύθυνα πουλιά παρελθόντων ετών, κάθε ηλικίας, του ιδίου ή άλλου εκτροφέα ή πουλιά χωρίς δαχτυλίδι κλπ ή που έχουν αξιολογηθεί στο παρελθόν αλλά οι εκτροφείς επιθυμούν να επαναξιολογήσουν. Η κατηγορία αυτή θα είναι εκτός συναγωνισμού και χωρίς συμμετοχή στα βραβεία.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εκτροφείς να έχουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα της ποιότητας των καναρινιών τους που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν ως γεννήτορες  ή ως δασκάλους.
Στα αξιολογούμενα καναρίνια θα δοθεί καρτέλα αξιολόγησης με αναλυτική βαθμολογία ανά νότα και συνολικά.

 
Κόστος συμμετοχής 3€ ανά καναρίνι.
Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως 30/11/2016.

Κατεβάστε εδώ την ειδική δήλωση συμμετοχής για τα εκτός συναγωνισμού Timbrados την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε συμπληρωμένη κατά τον εγκλωβισμό των καναρινιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. της ΕΛΙΤ κ. Πολίτη Νικόλαο 6977710482
 ---

Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Παρασκευή 09-12-2016: 12.00 έως 17.00 Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτών. Κλικ εδώ για οδηγίες εισόδου από το πάρκινγκ του ξενοδοχείου.

-Σάββατο 10 και Κυριακή 11-12-2016: 08.30-16.00 Κρίση καναρινιών. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της κρίσης από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, για οποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διαγωνισμό, οποιαδήποτε ημέρα κατά τις ώρες της κρίσης. Παράλληλα η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο youtube και στο Facebook, καινοτομώντας για ακόμα μια φορά κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.
-Κυριακή 11-12-2016: 17.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, Τελετή Απονομής Επάθλων. Έκθεση των πτηνών ανοιχτή στο κοινό. Παράδοση καναρινιών (απεγκλωβισμός).

Σεμινάριο κριτών για τους διαγωνιζόμενους: Θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο το Σάββατο 10-12-2016 ώρα 18:00 στο χώρο του διαγωνισμού,  ανοιχτό και σε φίλους του συλλόγου που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή για λόγους διευθέτησης του χώρου κλπ.  

Αξίζει να θυμάστε


Τα καναρίνια θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου 2,9mm τρέχοντος έτους, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν απολυμανθεί για ψείρες. Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μίγμα της έκθεσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες) και ειδική ταμπέλα σήμανσης.

Επιτρέπονται οι εξής  τύποι κλουβιών:  
 • VALENCIANA
 • SEVILLANA
 • WATERSLAGER
 • HARZ
 • AB 21
 • TFC 020


Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

 • Κεχρί 85%
 • Βρώμη 5%
 • Νίζερ 5%
 • Καναβούρι 3%
 • Ρούψεν 2%

-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή στον πρόεδρο της ΕΛΙΤ κ. Ανδρέα Κατσίκη στο κιν. τηλ. 6944135244. Θεωρούμε απαραίτητη την ενεργό συμμετοχή όλων και στις ομάδες εργασίας, κάτι που θα συμβάλλει στην επιτυχία του διαγωνισμού.

-Καναρίνια έκτος συναγωνισμού θα κριθούν εφόσον επαρκεί ο χρόνος με κόστος 3,00€/καναρίνι.

-Το κόστος συμμέτοχης για κάθε διαγωνιζόμενο καναρίνι  ορίζεται στα 3,00€.

-Προς διευκόλυνση των μελών μας από την επαρχία παρακαλούμε όπως υπάρξει τηλεφωνική προσυνεννόηση.

-Για τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΙΤ που επιθυμούν, παρέχεται η δυνατότητα  να παρακολουθήσουν την διαδικασία της κρίσης ζωντανά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα υπάρχει στο χώρο του διαγωνισμού.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής και Κατηγορίας Β στο Διαγωνισμό, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον εκτροφέα και να υποβληθεί στην ΟΕΔΕ οπωσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών στις 09-12-2016. Εάν ο εκτροφέας συμμετάσχει και στην κατηγορία Β θα πρέπει να συμπληρώσει την ειδική δήλωση επιπλέον της κανονικής.
Προσοχή: στη δήλωση συμμετοχής, εφόσον ο εκτροφέας διαθέτει και δαχτυλίδια κωδικού ST999 τα οποία του έχουν χρεωθεί από το σύλλογο, θα πρέπει να αναγράφονται στις θέσεις που δηλώνονται τα καναρίνια με τα δαχτυλίδια αυτά με τον κωδικό ST999 και όχι με τον προσωπικό κωδικό του εκτροφέα (π.χ. Α ST999/061, B ST999/062, C ST999/084, D ST999/005). Παρακαλούμε οι δηλώσεις να είναι συμπληρωμένες κατά την άφιξή σας στο χώρο, για να μην δημιουργούνται καθυστερήσεις στον εγκλωβισμό.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,
-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατροι Διαγωνισμού - Έκθεσης: - Παπακωνσταντής Ιωάννης
                                                   - Χανιωτάκης Ιωάννης

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης 2016 της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

 • Κατσίκης Ανδρέας
 • Πέτρογλου Αναστάσιος
 • Τρυφωνόπουλος Χρήστος
 • Αβητίδης Θεόδωρος
 • Σταθόπουλος Διονύσιος
 • Λυμπέριος Δημήτριος (Αναπληρωματικός)

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΕΚΘΕΣΗΣ
Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στο Ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND ATHENS Πλατεία Καραϊσκάκη (Μ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα), Σταθμός Μετρό "Μεταξουργείο".

Tο ξενοδοχείο διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης ο όποιος χρεώνεται 10€ ανά ημέρα. Στην περιοχή γύρω από την πλατεία Καραϊσκάκη υπάρχουν και άλλοι χώροι στάθμευσης με ανάλογη χρέωση.

  Ειδικά για τους συμμετέχοντες εκτροφείς, την ημέρα του εγκλωβισμού θα επιτρέπεται στην είσοδο των παρκινγκ του ξενοδοχείου, στη συμβολή των οδών Μεγ. Αλεξάνδου και Κολωνού (είσοδος από οδό Κολωνού), ολιγόλεπτη παραμονή για αποβίβαση των πουλιών. Στο σημείο θα παρευρίσκεται μέλος του συλλόγου αλλά και ο υπεύθυνος του χώρου στάθμευσης για να ενημερώσουν σχετικά και να βοηθήσουν οπού χρειάζεται. Το ίδιο θα ισχύσει και την ημέρα του απεγκλωβισμού μετά την λήξη του διαγωνισμού και το τέλος των απονομών.Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 2ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός Timbrado Espanol