Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español
1ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός - Έκθεση
Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Κατηγορίας C

09-14 Δεκεμβρίου 2015

Κριτές: - κ. Francisco Nicolás San José
    - κ. Juan Sánchez Sánchez

------------

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνεται ότι η ΕΛΙΤ ανέλαβε, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δ.Σ. της Π.Ο.Ο., τη διοργάνωση του 1ου Πανελλήνιου Ομοσπονδιακού Διαγωνισμού - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Κατηγορίας C.


Τόπος: Four Seasons Hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Γλυφάδα, οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας
Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά)
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου αλλά και μέλη άλλων συλλόγων της ΠΟΟ ή συλλόγων άλλων Ομοσπονδιών.
------------

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΚΤΡΟΦΕΩΝ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΙΤ:
                           ------------

Λίγα λόγια για τους κριτές

κ. Francisco Nicolás San José


Διεθνής κριτής (OMJ) κατηγορίας C Timbrado Español από το 1990, κριτής Timbrado Español της ισπανικής ομοσπονδίας FOE από το 1986 και Malinois Waterslager από το 1987, επίσης κριτής της ισπανικής συνομοσπονδίας COE. Έχει δε κρίνει σε συλλόγους της FOE, FORGE, FOCDE και της Βαλένθια. Έχει κρίνει ως OMJ στα παγκόσμια πρωταθλήματα της COM: Bocholt (Γρμανία), Zupthen (Ολανδία), Ypres (Βέλγιο), και Tours (Γαλλία), στη διεθνή έκθεση EUROBIRD Roeselare (Βέλγιο), σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και Αμερική (στη Νέα Αγγλία, στο Σικάγο, στην Τάμπα και στο Μαϊάμι), δύο φορές στο Σαν Χουάν (Πόρτο Ρίκο) και στην Καρταχένα (Κολομβία). Έχει διατελέσει πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής της FOE  και COE για τα Timbrado Español και της Εθνικής Λέσχης Ισπανικών Καναρινιών ΦωνήςΤιμπράδο.κ. Juan Sánchez Sánchez

Κριτής Timbrado Español της ισπανικής ομοσπονδίας FOE από το 1985 και κριτής της ισπανικής συνομοσπονδίας COE. Εκτροφέας της φυλής εδώ και 45 χρόνια, θεωρείται ειδικός γνώστης "εμπειρογνώμονας" της φυλής και της αναπαραγωγής των Timbrado ενώ χαίρει σεβασμού από το σύνολλο των εκτροφέων στην Ισπανία. Πρωταθλητής Ισπανίας αρκετές φορές με πολλά πρώτα βραβεία στα πρωταθλήματα της FOE και της FOCDE. Επίσης Πρωταθλητής σε διαγωνισμούς της Εθνικής ΛέσχηςΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιος εκτροφέας μέρος στον 1ο Πανελλήνιο Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Κατηγορίας C θα πρέπει αρχικά να εκδηλώσει ενδιαφέρον δηλώνοντας τηλεφωνικά στον κ. Νικόλαο Πολίτη (κιν. τηλ. 6977710482) τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτείθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση, το αργότερο έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της ΕΛΙΤ θα ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους εκτροφείς για τον αριθμό των καναρινιών με τον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και για να ολοκληρωθεί η δήλωση και να εγκριθεί η συμμετοχή κάθε διαγωνιζόμενου θα πρέπει το αργότερο μέχρι 24 Νοεμβρίου 2015 να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό Εθνικής Τράπεζας ΙΒΑΝ GR9301101070000010778088798 επ'ονόματι κ. Ν. Παπανδρέου, το ποσό που αντιστοιχεί στα πτηνά με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, κόστος ανά πτηνό 3,00€. Μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ως αιτιολογία στην κατάθεση, θα πρέπει να αναγράφεται ο κωδικός εκτροφέα (πχ. ST110) και το ονοματεπώνυμό του, ενώ θα πρέπει να ενημερώνεται παράλληλα ο ταμίας στο κιν. τηλ. 6932225363 ή στο email του συλλόγου.

Δεδομένου του αυξημένου αριθμού εκτροφέων και πτηνών αλλά και των αυξημένων απαιτήσεων για τον καλύτερο προγραμματισμό, επισημαίνεται ότι εκπρόθεσμη κατάθεση του ποσού συμμετοχής θα οδηγήσει σε αποκλεισμό του εκτροφέα από τη διοργάνωση.

------------------------------------------
Πληροφορούμε τα μέλη της ΕΛΙΤ και του εκτροφείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον 1ο Πανελλήνιο Ομοσπονδιακό Διαγωνισμό - Έκθεση Καναρινιών Φωνής Timbrado Español που διοργανώνει η ΕΛΙΤ 09-14/12/2015, ότι παρατείνεται η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής και πληρωμής του ποσού συμμετοχής έως 28 Νοεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε όπως δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας προκειμένου να υπάρξει καλύτερος συντονισμός από το Δ.Σ. και την ΟΕΔΕ σχετικά με τη διοργάνωση (διευθέτηση χώρων κλπ).
-----------------------------------------

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Πληροφορούμε τα μέλη της ΕΛΙΤ ότι στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Ομοσπονδιακού Διαγωνισμού - Έκθεσης Καναρινιών Φωνής Timbrado Español που διοργανώνει η ΕΛΙΤ 09-14/12/2015, θα υπάρχει και κατηγορία Β στην οποία θα αξιολογηθούν έγκυρα και υπεύθυνα πουλιά παρελθόντων ετών, κάθε ηλικίας, του ιδίου ή άλλου εκτροφέα ή πουλιά χωρίς δαχτυλίδι κλπ ή που έχουν αξιολογηθεί στο παρελθόν αλλά οι εκτροφείς επιθυμούν να επαναξιολογήσουν. Η κατηγορία αυτή θα είναι εκτός συναγωνισμού και χωρίς συμμετοχή στα βραβεία.
Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους εκτροφείς να έχουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα της ποιότητας των καναρινιών τους που ενδεχομένως θα χρησιμοποιήσουν ως γεννήτορες  ή ως δασκάλους.
Στα αξιολογούμενα καναρίνια θα δοθεί καρτέλα αξιολόγησης με αναλυτική βαθμολογία ανά νότα και συνολικά.
Θέλοντας να προσθέσουμε ένα ακόμα λιθαράκι στον τομέα της εκπαίδευσης και της επιμόρφωσης των εκτροφέων, σημειώνουμε ότι η αξιολόγηση/κρίση θα είναι ανοιχτή στους συμμετέχοντες, αποτελώντας κατά αυτό τον τρόπο παράλληλα και ένα μοναδικό βιωματικό σεμινάριο για όλους μας.
 
Κόστος συμμετοχής 3€ ανά καναρίνι.
Δηλώσεις συμμετοχής και κατάθεση ποσού το αργότερο έως 24/11/2015.

Κατεβάστε εδώ την ειδική δήλωση συμμετοχής για τα εκτός συναγωνισμού Timbrados την οποία θα πρέπει να προσκομίσετε συμπληρωμένη κατά τον εγκλωβισμό των καναρινιών.

Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με τον Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. της ΕΛΙΤ κ. Πολίτη Νικόλαο 6977710482
 


Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Τετάρτη 09-12-2015: 12.00 έως 17.00 Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός), άφιξη κριτών.

-Πέμπτη 10 έως Σάββατο 12-12-2015: 08.30-16.00 Κρίση καναρινιών. Θα υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης της κρίσης από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης,για όποιονδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το διαγωνισμό, οποιαδήποτε ημέρα κατά τις ώρες της κρίσης. Παράλληλα η ΕΛΙΤ, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό αλλά δε μπορούν να παρευρεθούν, έχει προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο youtube, καινοτομώντας για ακόμα μια φορά κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.
-Σάββατο 12-12-2015: 17.00-19.00 Σεμινάριο κριτών για τους διαγωνιζόμενους. Το σεμινάριο θα είναι ανοιχτό και σε φίλους του συλλόγου που επιθυμούν να το παρακολουθήσουν αφού πρώτα δηλώσουν συμμετοχή για λόγους διευθέτησης του χώρου κλπ.

-Κυριακή 13-12-2015: 10.00 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων, Απονομές επάθλων. Έκθεση των πτηνών ανοιχτή στο κοινό. Παράδοση καναρινιών (απεγκλωβισμός).


Αξίζει να θυμάστε


Τα καναρίνια θα πρέπει να φέρουν μεταλλικό  δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου 2,9mm τρέχοντος έτους, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν απολυμανθεί για ψείρες. Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μίγμα της έκθεσης.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας tire up σε όλα τα κλουβιά (πόρτες).

Επιτρέπονται οι εξής  τύποι κλουβιών:  
 • VALENCIANA
 • SEVILLANA
 • WATERSLAGER
 • HARZ
 • AB 21
 • TFC 020

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

 • Κεχρί 85%
 • Βρώμη 5%
 • Νίζερ 5%
 • Καναβούρι 3%
 • Ρούψεν 2%


-Όσοι επιθυμούν να μετέχουν στις Ομάδες Εργασίας του διαγωνισμού παρακαλούμε όπως δηλώσουν συμμετοχή.

-Καναρίνια έκτος συναγωνισμού θα κριθούν εφόσον επαρκεί ο χρόνος με κόστος 3,00€/καναρίνι.

-Το κόστος συμμέτοχης για κάθε διαγωνιζόμενο καναρίνι  ορίζεται στα 3,00€.

-Προς διευκόλυνση των μελών μας από την επαρχία παρακαλούμε όπως υπάρξει τηλεφωνική προσυνεννόηση. Σε κάθε περίπτωση τα καναρίνια και των μελών από επαρχία θα πρέπει να παραδοθούν στο χώρο εγκλοβισμού. Καμία παραλλαβή πτηνών δεν δύναται να γίνει από την ΟΕΔΕ ή το Δ.Σ. εκτός του χώρου αυτού.

-Για τα μέλη και τους φίλους της ΕΛΙΤ που επιθυμούν, παρέχεται η δυνατότητα  να παρακολουθήσουν την διαδικασία της κρίσης ζωντανά από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα υπάρχει στο χώρο του διαγωνισμού.

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.

-Κατεβάστε εδώ τη Δήλωση Συμμετοχής στο Διαγωνισμό, η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί από τον εκτροφέα και να υποβληθεί στην ΟΕΔΕ οποσδήποτε κατά την παραλαβή των καναρινιών στις 09-12-2015.

-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,
-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr


Κτηνίατροι Διαγωνισμού - Έκθεσης: - Παπακωνσταντής Ιωάννης
                                                   - Χανιωτάκης Ιωάννης

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης 2015 της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

 • Κατσίκης Ανδρέας
 • Πέτρογλου Αναστάσιος
 • Τρυφωνόπουλος Χρήστος
 • Σπυράτος Θρασύβουλος
 • Σταθόπουλος Διονύσιος

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook


  ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ-ΕΚΘΕΣΗΣ

Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στο Four Seasons Hotel Λεωφ. Ποσειδώνος 79, Γλυφάδα.Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 1ος Πανελλήνιος Ομοσπονδιακός Διαγωνισμός Timbrado Espanol