Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español15ος Διαγωνισμός Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original της ΕΛΙΤ

17-20 Νοεμβρίου 2022

κριτής: κ. Χρήστος Τρυφωνόπουλος (COE/FOCVA/ΠΟΟ)

-------------------------
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
-------------------------

Τόπος: Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, 11146 Γαλάτσι (εστία Προσκόπων Γαλατσίου-εντός Δημαρχείου Γαλατσίου), οδηγίες μετάβασης και χάρτης, στο τέλος της σελίδας.

Διαγωνιζόμενη Κατηγορία: Individual (Μονά)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του συλλόγου και τα μέλη της κατηγορίας Junior.(εκτυπώστε και φέρτε μαζί σας συμπληρωμένες τις Δηλώσεις, στον εγκλωβισμό την Πέμπτη 17-11-2022)

Κριτής Διαγωνισμού:Είναι εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με κωδικό ST16 (ΕΛΙΤ) και ΤO04 (CNCCTE). Κριτής καναρινιών
φωνής Timbrado Español Original (εθνικός) της Ισπανικής Ορνιθολογικής Συνομοσπονδίας Confederación Ornitológica Española (C.O.E.) δια της της Ισπανικής Ομοσπονδίας Federación Ornitológica de la Comunidad Valenciana (FOCVA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και πρώην κριτής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto-F.E.C.C.).

Έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΙΤ, οργανωτικός γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και γραμματέας της COM-Hellas.

Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο-ΕΛΙΤ και μέλος του ισπανικού
συλλόγου Club National del Canario de Canto Timbrado Español-CNCCTE.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιο μέλος εκτροφέας μέρος στον 15ο Διαγωνισμό Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original της ΕΛΙΤ θα πρέπει να το δηλώσει τηλεφωνικά έως το αργότερο την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022 στον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) ή στον κ. Εμμανουήλ Μπαμιέ (κιν. τηλ. 6936325644) τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση και προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή το αργότερο έως την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό της ΕΛΙΤ στην Εθνική  Τράπεζα ΙΒΑΝ GR9401101070000010700465403, το ποσό που αντιστοιχεί στα καναρίνια με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση.

Κόστος Συμμετοχής:
Το κόστος για κάθε καναρίνι ορίζεται στα 3,00€ (12,00€/τετράδα). Κάθε εκτροφέας μπορεί να συμμετάσχει με όσα καναρίνια επιθυμεί πληρώνοντας έως δύο τετράδες (24,00€) και τα υπόλοιπα καναρίνια (πλέον των δύο τετράδων) με 1,50€ (6,00€/τετράδα).
Τα καναρίνια εκτός συναγωνισμού χρεώνονται ξεχωριστά με κόστος ανά καναρίνι 1,50€.

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΙΤ, για φέτος και μόνο για τα μέλη της ΕΛΙΤ από την επαρχία, δεν θα υπάρχει χρέωση για τη συμμετοχή τους (ανεξαρτήτου αριθμού καναρινιών με τα οποία θα συμμετέχουν), αρκεί να έχουν εγκαίρως ειδοποιήσει σύμφωνα με τα ανωτέρω.


ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τυχόν εκπρόθεσμη κατάθεση του χρηματικού ποσού ή ενημέρωσης για τη συμμετοχή, μπορεί να οδηγήσει σε ΑΚΥΡΩΣΗ της συμμετοχής σας, εφόσον θα έχει ήδη καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός καναρινιών που μπορούν να κριθούν στο διαγωνισμό. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης του χρηματικού ποσού στον λογαριασμό του σωματείου.
Η διοργάνωση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των συμμετεχόντων καναρινιών ανά εκτροφέα για την εύρυθμη διεξαγωγή του διαγωνισμού ανάλογα με τις συμμετοχές.

Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη (π.χ. κατάθεση από λογαριασμό τρίτου, όπου δεν εμφανίζονται τα στοιχεία του μέλους κλπ), τα μέλη κατά την κατάθεση θα πρέπει να αναφέρουν στην αιτιολογία τα εξής:
1. Κωδικό μέλους,
2. Ονοματεπώνυμο,
3. Συνολικός αριθμό συμμετεχόντων καναρινιών
4. Διακριτή αναφορά στην περίπτωση που ταυτόχρονα κατατίθεται και η συνδρομή ή άλλο ποσό για άλλο λόγο υπέρ του συλλόγου.

Παράδειγμα κειμένου αιτιολογίας κατάθεσης: ST201 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, 8 ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2022.

Επισημαίνεται, ότι τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τα μέλη και μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ομάδες Εργασίας

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός θα πρέπει να στελεχωθούν οι παρακάτω ομάδες εργασίας:

-Εγκλωβισμού/Απεγκλωβισμού
-Γραμματείας
-Μεταφοράς καναρινιών και φροντίδας

Θα πρέπει άμεσα όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν τις ομάδες να καλέσουν τον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) για να το δηλώσουν.
Δεν θα υπάρχει κοινό εντός του χώρου του διαγωνισμού, πλην των μελών εργασίας, της ΟΕΔΕ και του ΔΣ.

Βρείτε παρακάτω τη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!

Για την προστασία από την διάδοση της Covid-19 συστήνεται η χρήση μάσκας.Για συμμετοχή με δαχτυλίδια Junior και για πουλιά εκτός συναγωνισμού, παρακαλούμε να συμπληρωθεί ξεχωριστά (επιπλέον) έντυπο.

Στην κατηγορία εκτός συναγωνισμού περιλαμβάνονται και καναρίνια μεγαλύτερης ηλικίας (2022 και πριν).
---


Βραβεία που θα απονεμηθούν:  - Στους 3 πρώτους Νικητές στα Μονά
                                                        - Καλύτερος νέος (πρωτοεμφανιζόμενος) εκτροφέας
                                                                                                       

------------------------------------------


Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Πέμπτη 17-11-2022: 14.00 έως 19.30
Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός). ΠΡΟΣΟΧΗ!!! θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει την δήλωση πριν την άφιξη σας στο χώρο.

-Παρασκευή 18-11-2022 & Σάββατο 19-11-2022: 08.30 έως 16.00
Κρίση καναρινιών.

-Κυριακή 20-11-2022: 08.30 έως 13.00
Κρίση καναρινιών.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται η είσοδος κοινού ή εκτροφέων στο χώρο, πλην των μελών των ομάδων εργασίας, της ΟΕΔΕ και του ΔΣ (σε εφαρμογής της απόφασης της Γ.Σ. της ΕΛΙΤ του 2020).
Συνεπώς, παρακαλούμε να μην προσέρχεστε στο χώρο του διαγωνισμού ασκόπως.

Η ΕΛΙΤ, και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό, θα προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο Facebook.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα γίνουν οι απονομές βραβείων.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός. Οι εκτροφείς μπορούν να παραλάβουν και νωρίτερα τα καναρίνια τους (πριν τη λήξη του διαγωνισμού), κατόπιν συνεννόησης και εφόσον έχουν κριθεί.


Αξίζει να θυμάστε

Τα καναρίνια που θα δηλωθούν στην κατηγορία Μονά θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου (δεν ισχύει για τα εκτός συναγωνισμού), διαμέτρου 3,0mm έτους 2022, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν αποπαρασιτωθεί (για ψείρες κλπ). Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μείγμα της διοργάνωσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας ειδική ετικέτα σήμανσης με υπόδειξη της θέσης κάθε κλουβιού από τον εκτροφέα παρουσία του.

Παρακαλούμε οι εκτροφείς να έχουν ήδη από πριν τοποθετήσει οι ίδιοι tire up σε όλα τα κλουβιά (στις πόρτες για ασφάλεια ώστε να μην ανοίγουν) χρώματος μαύρου ή λευκού.

Για τυχόν λάθη στη δήλωση θέσης και κατηγορίας, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ η ΟΕΔΕ και οι ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για λάθη στην τοποθέτηση της ετικέτας σήμανσης ή για λάθη του εκτροφέα σε αριθμούς δαχτυλιδιών κλπ.
 
Επιτρέπονται αποκλειστικά κλουβιά διαγωνισμού VALENCIANA

 • Τα κλουβιά στη βαλίτσα μεταφορά τοποθετούνται:
 • Τα κλουβιά στο τραπέζι κρίσης τοποθετούνται:

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

 • Κεχρί 72%
 • Βρώμη 5%
 • Λιναρι 5%
 • Νιζερ 5%
 • Περιλλα 4%
 • Καμελινα 2%
 • Παπαρούνα 2%
 • Μιλετ 5%

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.


-Τηλέφωνα επικοινωνίας:
 • Πρόεδρος ΕΛΙΤ κ. Θεόδωρο Αβητίδη 6947371775
 • Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ κ. Εμμανουήλ Μπαμιές  6936325644,
 • email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr
                                                   
Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης (ΟΕΔΕ) της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

-Σταθόπουλος Διονύσιος
-Λυμπέριος Δημήτριος
-Αβητίδης Θεόδωρος
-Πολίτης Νικόλαος
-Kasimaj Ardit

...Η σελίδα της εκδήλωσης στο FacebookΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο χώρος του διαγωνισμού και της έκθεσης είναι στην εστία των Προσκόπων Γαλατσίου εντός του Δημαρχείου Γαλατσίου. Η είσοδος γίνεται από την οδό Ιπποκράτους 2 η οποία είναι η 1η δεξιά παράλληλη στην άνοδο της Λεωφόρου Γαλατσίου, λίγο μετά το μνημείο του Κολοκοτρώνη και λίγο πριν τη Λ. Βεϊκου.

Αφού περάσετε την πύλη του Δημαρχείου, προχωράτε δεξιά, περιμετρικά του κτηρίου και στην πίσω πλευρά θα βρείτε το χώρο της εκδήλωσης.  

 • Με συγκοινωνία: Η λεωφορειακή γραμμή του ΟΑΣΑ "608" που ξεκινάει από Ζωγράφου και καταλήγει στο Γαλάτσι είναι βολική για μετάβαση στο χώρο. Κατεβαίνετε στην στάση "Συκιά" ανεβαίνετε περίπου 20 μέτρα πιο πάνω στη Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο πρώτο στενό δεξιά (οδός Πυθαγόρα) και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά (οδός Ιπποκράτους) και εισέρχεστε στο Δημαρχείο Γαλατσίου. Κοντινός σταθμός του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου είναι των Άνω Πατησίων όπου από εκεί μπορείτε να πάρετε ή ταξί ή στην άνοδο της Αγ. Λαύρας (απέναντι από το σταθμό) την  λεωφορειακή γραμμή "444" (προηγουμένως ελέγξτε αν λειτουργεί Κυριακή) και να κατεβείτε στη στάση "Συκιά" της Λ. Γαλατσίου.

 • Με αυτοκίνητο: Με κατεύθυνση την άνοδο της Λ. Γαλατσίου, στρίβετε στο τέλος της δεξιά (διασταύρωση με Λ. Βεϊκου, Goody's), στην οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο πάλι δεξιά βρίσκουμε την Ιπποκράτους όπου σε 200μ περίπου στην αριστερή πλευρά συναντάμε το Δημαρχείο Γαλατσίου. Διαθέσιμος χώρος στάθμευσης και εντός αλλά και εκτός του Δημαρχείου. Εάν έρχεστε από την Λ. Πρωτοπαπαδάκη με πορεία προς την Λ. Βεϊκου θα στρίψετε αριστερά στη διασταύρωση στο τέλος της και στον πρώτο πάλι δρόμο δεξιά (Ιπποκράτους). Εάν έρχεστε από Λ. Βεϊκου θα κατευθυνθείτε προς την οδό Αγ. Γλυκερίας και στον πρώτο δρόμο στρίβετε δεξιά (Ιπποκράτους).


Περιεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 15ος Διαγωνισμός Timbrado Espanol Original της ΕΛΙΤ