Ε.Λ.Ι.Τ. - Ελληνική Λέσχη Ισπανικού Τιμπράδο
Greek Club Timbrado Español / Club Griego de Timbrado Español


Χρονιά Πανδημίας SARS-COV2
ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ 13ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΙΤ 2020

Αγαπητά μέλη εκτροφείς της ΕΛΙΤ,

Δεδομένης της εξαιρετικά δύσκολης συγκυρίας λόγω της πανδημίας, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε τους νόμους και τις οδηγίες των ειδικών για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας ως υπέρτατο αγαθό.

Στο πλαίσιο αυτό και επειδή οι εξελίξεις είναι μη προβλέψιμες σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α. Ο διαγωνισμός της ΕΛΙΤ αναβάλλεται εκ νέου με πιθανή ημερομηνία (εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες) την 17-20 Δεκεμβρίου 2020.

Β. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των Προσκόπων Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 & Ιπποκράτους, 11146 Γαλάτσι) όπως τις προηγούμενες φορές, δεδομένου ότι το ξενοδοχείο στο οποίο είχε γίνει κράτηση έχει αναστείλει τη λειτουργία του.

Γ. Παρακαλούνται όλοι οι εκτροφείς οι οποίοι προτίθενται να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αυτό, όπως έως το αργότερο την ερχόμενη Κυριακή 13-12-2020 ενημερώσουν τηλεφωνικά τον κ. Θεόδωρο Αβητίδη στο τηλ. 6947371775 ή τον κ. Νικόλαο Πολίτη στο τηλ. 6977710482  ή στο email του συλλόγου, για τον αριθμό των τετράδων με τον οποίο θα συμμετάσχουν καθώς και την κατηγορία (μονά-ομάδες), προκειμένου να διευθετηθούν οι διαδικασίες και να καταρτιστεί πλάνο ραντεβού για την προσέλευση των εκτροφέων ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός.

Δ. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στην αρχική ανακοίνωση του διαγωνισμού (βλέπε παρακάτω).

Παρακαλούμε για τη συνδρομή όλων προκειμένου να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τον διαγωνισμό μας μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο για όλους. Πιθανώς οι εκτροφείς από την επαρχία να μην καταφέρουν να λάβουν μέρος και για το λόγο αυτό ζητάμε την κατανόησή τους και την υπομονή τους, ελπίζοντας ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε και πάλι όλοι μαζί.
---
------------

ΑΝΑΒΟΛΗ 13ου ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΙΤ

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του Cοvid-19 που επικρατούν στη χώρα, ο 13ος Διαγωνισμός της ΕΛΙΤ που ήταν προγραμματισμένος για τις 19-22/11/2020 αναβάλλεται και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιηθεί 10-13 Δεκεμβρίου 2020 με τις ίδιες προϋποθέσεις. Για τα μέλη που έχουν ήδη καταθέσει το ποσό για τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό που αναβάλλεται ενημερώνουμε ότι θα παραμείνει ως συμμετοχή για το Δεκέμβριο. Σε περίπτωση ωστό που κάποιο μέλος επιθυμεί επιστροφή των χρημάτων, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τον ταμία κ. Δημήτρη Λυμπέριο στο 6936529629.

Προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή κάθε εκτροφέα το αργότερο έως την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020 θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό της ΕΛΙΤ στην Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR9401101070000010700465403 το ποσό που αντιστοιχεί στα καναρίνια με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση. Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω μέτρων της πολιτείας, το ποσό θα επιστραφεί στους δικαιούχους και θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Ελπίζουμε τα πράγματα να εξελιχθούν θετικά και να μην υπάρξει άλλη αναβολή ή ακύρωση του διαγωνισμού.

---

13ος Διαγωνισμός Καναρινιών Φωνής
Timbrado Español Original της ΕΛΙΤ

19-22 Νοεμβρίου 2020 (ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ)
ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 10-13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

κριτής: κ.  Χρήστος Τρυφωνόπουλος (COE/FOCVA/ΠΟΟ)

------------------


Aνακοινώνεται ο 13ος Διαγωνισμός Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C της ΕΛΙΤ.


Τόπος: Four Seasons Hotel Λεωφόρος Ποσειδώνος 79, 166 74 Γλυφάδα

Διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά)

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μελή του συλλόγου ΕΛΙΤ

------------

Κριτής Διαγωνισμού:Είναι εκτροφέας καναρινιών φωνής Timbrado Español Original με κωδικό ST16 (ΕΛΙΤ) και Τ004 (CNCCTE). Κριτής καναρινιών
φωνής Timbrado Español Original (εθνικός) της Ισπανικής Ορνιθολογικής Συνομοσπονδίας Confederación Ornitológica Española (C.O.E.) δια της της Ισπανικής Ομοσπονδίας Federación Ornitológica de la Comunidad Valenciana (FOCVA), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και πρώην κριτής της Ισπανικής Ομοσπονδίας Καναρινιών Φωνής (Federación Española de Canarios De Canto-F.E.C.C.) .

Έχει διατελέσει στο παρελθόν γραμματέας και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΛΙΤ, οργανωτικός γραμματέας του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ορνιθολογίας (ΠΟΟ) και γραμματέας της COM-Hellas.

Είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Λέσχης Ισπανικού Τιμπράδο-ΕΛΙΤ και μέλος του ισπανικού
συλλόγου Club  National del Canario de Canto Timbrado Español-CNCCTE.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προκειμένου να λάβει κάποιο μέλος εκτροφέας μέρος στον 13ο Διαγωνισμό Καναρινιών Φωνής Timbrado Español Original Κατηγορίας C της ΕΛΙΤ θα πρέπει να εκδηλώσει ενδιαφέρον δηλώνοντας άμεσα τηλεφωνικά στον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) ή στον κ. Νικόλαο Πολίτη (κιν. τηλ. 6977710482) τον αριθμό καναρινιών με τον οποίο προτίθεται να συμμετάσχει στη διοργάνωση καθώς και την κατηγορία στην οποία θα διαγωνιστούν τα καναρίνια [διαγωνιζόμενες Κατηγορίες: C1 stam (ομάδες) – C2 individual (μονά)], και προκειμένου να εγκριθεί η συμμετοχή το αργότερο έως την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2020 (ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020) θα πρέπει να κατατεθεί στον λογαριασμό της ΕΛΙΤ στην Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR9401101070000010700465403, το ποσό που αντιστοιχεί στα καναρίνια με τα οποία θα συμμετάσχει στη διοργάνωση. Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω μέτρων της πολιτείας, το ποσό θα επιστραφεί στους δικαιούχους.

Δηλώσεις ανά κατηγορία:
-Κάθε εκτροφέας μπορεί να συμμετάσχει σε όποια από τις δύο διαγωνιζόμενες κατηγορίες C1, C2 χωρίς περιορισμό στον αριθμό ούτε στο σύνολο ούτε ανά κατηγορία.

Κόστος Συμμετοχής:
Το κόστος για κάθε καναρίνι ορίζεται στα 3,00€ (12,00€/τετράδα).

ΠΡΟΣΟΧΗ!
Τυχόν εκπρόθεσμη κατάθεση του χρηματικού ποσού μπορεί να οδηγήσει σε ΑΚΥΡΩΣΗ της συμμετοχής σας, εφόσον θα έχει ήδη καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός καναρινιών που μπορούν να κριθούν στο διαγωνισμό. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης του χρηματικού ποσού στον λογαριασμό του σωματείου.

Προκειμένου να αποφευχθούν λάθη (π.χ. κατάθεση από λογαριασμό τρίτου, όπου δεν εμφανίζονται τα στοιχεία του μέλους κλπ), τα μέλη κατά την κατάθεση θα πρέπει να αναφέρουν στην αιτιολογία τα εξής:
1. Κωδικό μέλους,
2. Ονοματεπώνυμο,
3. Συνολικός αριθμό συμμετεχόντων καναρινιών
4. Διακριτή αναφορά στην περίπτωση που ταυτόχρονα κατατίθεται και η συνδρομή ή άλλο ποσό για άλλο λόγο υπέρ του συλλόγου.

Παράδειγμα κειμένου αιτιολογίας κατάθεσης: ST201 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 12 ΚΑΝΑΡΙΝΙΑ & ΣΥΝΔΡΟΜΗ 2020.

Επισημαίνεται, ότι τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά τα μέλη και μετά την κατάθεση, επιστροφές χρημάτων δε θα γίνονται.

Ωστόσο λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοϊού SARS-Cov 2, σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ακυρωθεί για λόγους ανωτέρας βίας τότε, το ποσό θα επιστρέφεται στα μέλη με ευθύνη του συλλόγου.Ομάδες Εργασίας

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός θα πρέπει να στελεχωθούν οι παρακάτω ομάδες εργασίας:

-Εγκλωβισμού/Απεγκλωβισμού
-Γραμματεία
-Μεταφοράς καναρινιών και φροντίδας

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού θα υπάρχουν αυστηρά 4 άτομα στο χώρο (2 μεταφορείς-2 γραμματεία) άρα θα πρέπει να υπάρξουν και βάρδιες προκειμένου να μην υπάρχει συνωστισμός. Θα πρέπει άμεσα όσοι επιθυμούν να στελεχώσουν τις ομάδες να καλέσουν τον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) για να το δηλώσουν.


Βρείτε παρακάτω τη δήλωση συμμετοχής στο διαγωνισμό. ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΚΤΡΟΦΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ!

Δήλωση συμμετοχής C1 Ομάδες-C2 μονά κάντε κλικ για να κατεβάσετε και να συμπληρώσετε την δήλωσή σας

Για συμμετοχή με δαχτυλίδια Junior παρακαλούμε να συμπληρωθεί ξεχωριστά (επιπλέον) έντυπο.

---


Βραβεία που θα απονεμηθούν:  - Κατηγορία C1 Στους 3 πρώτους Νικητές στις Ομάδες
                                                       - Κατηγορία C2 Στους 3 πρώτους Νικητές στα Μονά
                                                       - Καλύτερο Timbrado- Champion
                                                       - Καλύτερος εκτροφέας
                                                       - Καλύτερος νέος (πρωτοεμφανιζόμενος) εκτροφέας
                                                       - Καλύτερο Cascabeleo
                                                       

------------------------------------------


Π ρ ό γ ρ α μ μ α


-Πέμπτη 19-11-2020: 13.00 έως 19.00
Παραλαβή των καναρινιών (εγκλωβισμός). ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Θα πρέπει να έχει προηγηθεί ραντεβού προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός, για το λόγω αυτό καλέστε τον κ. Θεόδωρο Αβητίδη (κιν. τηλ. 6947371775) προκειμένου να δηλώσετε την πιθανή ώρα άφιξή σας. Επίσης θα πρέπει να έχετε συμπληρώσει την δήλωση πριν την άφιξη σας στο χώρο. Υπενθυμίζουμε την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Παρασκευή 20-11-2020 & Σάββατο 21-11-2020: 08.30 έως 16.00
Κρίση καναρινιών.

-Κυριακή 22-11-2020: 08.30 έως 13.00
Κρίση καναρινιών.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού απαγορεύεται η είσοδος κοινού ή εκτροφέων στο χώρο πλην των μελών των ομάδων εργασίας, της ΟΕΔΕ και του ΔΣ. Αυτό επιβάλλεται τόσο λόγω των μέτρων για την πανδημία όσο και σε εφαρμογής της απόφασης της Γ.Σ. της ΕΛΙΤ του 2020.
Συνεπώς, παρακαλούμε να μην προσέρχεστε στο χώρο του διαγωνισμού ασκόπως.

Η ΕΛΙΤ, και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, σε μια προσπάθεια για κάλυψη τόσο των μελών από την επαρχία όσο και φίλων που θέλουν να έχουν μια εμπειρία με το διαγωνισμό, θα προγραμματίσει ζωντανή προβολή (live streaming) από το κανάλι της στο Facebook.


Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν θα γίνουν απονομές βραβείων στο χώρο, ούτε θα υπάρχει ανοιχτή  έκθεση των Timbrados, ούτε άλλη εκδήλωση λόγω των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί ο απεγκλωβισμός.


Αξίζει να θυμάστε

Τα καναρίνια που θα δηλωθούν στην κατηγορία C1 & C2, θα πρέπει να φέρουν μόνο μεταλλικό δαχτυλίδι κλειστού τύπου συλλόγου, διαμέτρου 3,0mm έτους 2020, να είναι καθαρά, υγιή και να έχουν αποπαρασιτωθεί (για ψείρες κλπ). Παρακαλούμε όπως κατά τον εγκλωβισμό τα κλουβιά να μην περιέχουν τροφή στα δοχεία φαγητού δεδομένου ότι θα αντικατασταθούν με το μείγμα της διοργάνωσης.

Καναρίνια που θα φέρουν δαχτυλίδια διπλά, πλαστικά ή μεταλλικά κλπ ή κλουβιά με διακριτικά, εκτός των προβλεπομένων, ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ.

Ο εξοπλισμός (κλουβιά, βαλίτσες μεταφοράς κλπ) θα πρέπει να είναι καθαρός και σε καλή κατάσταση. Κατά τον εγκλωβισμό θα τοποθετηθεί από την ομάδα εργασίας ειδική ετικέτα σήμανσης με υπόδειξη της θέσης κάθε κλουβιού από τον εκτροφέα παρουσία του.

Παρακαλούμε οι εκτροφείς να έχουν ήδη από πριν τοποθετήσει οι ίδιοι tire up σε όλα τα κλουβιά (στις πόρτες για ασφάλεια ώστε να μην ανοίγουν) χρώματος μαύρου ή λευκού.

Για τυχόν λάθη στη δήλωση θέσης και κατηγορίας, σε καμία περίπτωση ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ η ΟΕΔΕ και οι ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Η διοργάνωση δε φέρει ευθύνη για λάθη στην τοποθέτηση της ετικέτας σήμανσης ή για λάθη του εκτροφέα σε αριθμούς δαχτυλιδιών κλπ.
 
Επιτρέπονται αποκλειστικά κλουβιά διαγωνισμού VALENCIANA

  • Τα κλουβιά στη βαλίτσα μεταφορά τοποθετούνται:
  • Τα κλουβιά στο τραπέζι κρίσης τοποθετούνται:

Το μείγμα σπόρων που θα χορηγηθεί στα καναρίνια θα είναι:

  • Κεχρί 85%
  • Βρώμη 5%
  • Νίζερ 5%
  • Περίλα 3%
  • Λινάρι 2%

-Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Διαγωνισμών-Εκθέσεων της ΕΛΙΤ.


-Τηλέφωνο επικοινωνίας Υπ. Δημ. Σχέσεων Δ.Σ. ΕΛΙΤ: κ. Πολίτης Νικόλαος 6977710482,

-Email ΕΛΙΤ: info@elit-timbrado.gr
                                                   

Την Οργανωτική Επιτροπή Διαγωνισμού και Έκθεσης της ΕΛΙΤ αποτελούν οι εξής:

-Σταθόπουλος Διονύσιος
-Λυμπέριος Δημήτριος
-Αβητίδης Θεόδωρος
-Κατσίκης Ανδρέας
-Νικολαΐδης Λεωνίδας


...Η σελίδα της εκδήλωσης στο FacebookΠεριεχόμενο - Διαγωνισμοί-Εκθέσεις - 13ος Διαγωνισμός Timbrado Espanol Original